Kunstgræsbaner på vej til Aarup Boldklub og Assens FC

Aarup og Assens

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Et længe næret ønske hos Aarup Boldklub Fodbold og Assens FC om at få en kunstgræsbane er kommet et stort skridt nærmere i og med at Medborgerskab Kultur og Beskæftigelsesudvalget på sit møde primo april besluttede at fordele de allerede afsatte midler i ”Pulje til anlæg af kunstgræsbaner” med to millioner kroner til Aarup Boldklub Fodbold og et tilsvarende beløb til Assens FC.  Beløbene vil lande i klubberne i 2024 og 2025. 

En kunstgræsbane koster i omegnen af 4,5 -5 millioner, så de to klubber skal således selv skaffe mere end halvdelen af anlægsudgifterne. 

Find Findsen, der er formand for Aarup Boldklub, er klar til at sætte turbo på pengeindsamlingsindsatsen. 

– Vi har nogle få tilsagn om støtte, men er ikke for alvor gået i gang med at søge fonde, i det vi har ventet på, at politikerne skulle beslutte, hvem der skulle have del i midlerne, siger Find Findsen. 

Foruden Assens FC og Aarup Boldklub Fodbold havde også Verninge IF og Vissenbjerg Fodbold søgt om støtte til anlæg af kunstgræsbaner. 

Sikrer fodboldens overlevelse

For en fodboldklub er en kunstgræsbane i dagens Danmark ikke bare noget, der er rart at have, nej, det er en nødvendighed. 

– Det handler om fodboldafdelingens overlevelse, for med en kunstgræsbane kan vi træne og spille kamp udendørs året rundt,  og det er det, fodboldspillere vil – og navnlig seniorerne, som ikke er så meget for indefodbold, siger Find Findsen. 

Aarup Boldklub har selvfølgelig indefodbold på programmet og vil også have det fremover, men det er i øvrigt ikke en hane, som klubben bare kan skrue op for. 

– Vi er mange om buddet, når haltimerne skal fordeles, så det er en stor begrænsning, siger Find Findsen. 

Alene i Aarup bruges hallerne således også til håndbold, badminton, floorball, gymnastik og yoga. 

Aarup Boldklub Fodbold og Assens FC har fået som vilkår ved støtten, at banerne anlægges, så miljøpåvirkningen minimeres og herunder, at der ikke anvendes gummigranulat. 

– Gummigranulat er det, der gør banen blød, så i stedet må vi bruge noget andet, f.eks. sand, siger Find Findsen. 

Klubben har været i Tyskland for at se på kunstgræsbaner, som lever op til ønsket om at minimere en negativ miljøpåvirkning. 

Kunstgræsbanen vil blive anlagt ved siden af opvisningsbanen, dvs. på den gamle kampbane, som begge findes på Stadionvej i Aarup.

Del denne historie på: