Et stort flertal i Superbrugsen Knarreborg sagde ja til sammenlægning med Ringe

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Med 81 stemmer for og 17 imod sagde medlemmerne af Knarreborg Brugsforening mandag aften ja til en fusion med Ringe Brugsforening under det nye navn Brugsforeningen Fyn. Det fortæller Tommeruppernes Lokalråd i et opslag på Facebook.

For at det kunne blive et ja fra Tommerups side, skulle flere end to tredjedele af de fremmødte stemme for, så det krav var mere end opfyldt.

Onsdag er der generalforsamling i Ringe, hvor medlemmerne der også skal sige ja, før fusionen er en realitet.

Til juni er det planen, at der skal vælges en ny bestyrelse for Brugsforeningen Fyn, med lige mange medlemmer fra de to foreninger.

Formand for Superbrugsen Knarreborg Jens Skov Rasmussen har tidligere sagt til Folkebladet, at fusionen ikke vil komme til at betyde mindre lokalt engagement og som en større foreretning vil det blive nemmere at lave aftaler med lokale leverandører af frugt og grønt, ligesom også medarbejdernes karrieremuligheder forbedres i en større forening.

Superbrugsen i Ringe er i forvejen sammenlagt med fire andre selvstændige brugsforeninger.

Også SuperBrugsen i Tommerup St. har snakket sammenlægning Ringe et par gange. Men i februar i år sagde Ringe endegyldigt nej tak, og den lukning i stationsbyen, der nu med ophørsudsalget nærmer sig med hastige 

Del denne historie på: