Emil Sørensen fik fuldtidsjob takket være samarbejde mellem Jobcenter og Micro Technic

Aarup

Denne artikel er en lettere bearbejdning af en artikel fremsendt af Assens Kommune. 

En rygskade betød, at 22-årig tømrersvend måtte skifte job

Dansk Industri har netop kåret Assens Kommune, som Fynsk Mester inden for kategorien ’Arbejdskraft’ i deres undersøgelse af kommunernes Erhvervsvenlighed, der både baserer sig på en række statistikker og på besvarelser fra virksomhederne. 

Ét elementerne kategorien ’arbejdskraft’ er jobcenterets samarbejde med virksomhederne, hvor Assens Kommune særligt har forbedret sig ifølge undersøgelsen. Og netop dét samarbejde har haft stor betydning for 22-årige Emil Sørensen.

Han havde oprindeligt uddannet sig til tømrer, men endte efter en rygskade med en længerevarende sygemelding. Han blev klar over, at det ikke var hensigtsmæssigt med en rygskade at vende tilbage til tømrerfaget: 

– I starten var jeg meget usikker på, hvad jeg så kunne, når jeg nu jeg havde fået de udfordringer med ryggen, fortæller Emil Sørensen. 

Derfor tog han en snak med jobcenteret om, hvad han ellers havde af interesser og muligheder. Her kom de ind på Emils interesse for elektronik, og via jobcenteret fik de sammen arrangeret en rundvisning på Aarup-virksomheden Micro Technic, som førte til en praktik, og nu en fastansættelse i virksomheden. 

– Jeg synes, det er fantastisk at være havnet her, og at jobcenteret greb mit ønske og hjalp mig. Det gjorde en kæmpe forskel, at jobcenteret havde nogle gode relationer til virksomhederne, så de kunne hjælpe mig med at få folk til at se mit potentiale, når nu jeg ikke havde skole- eller erhvervserfaring på det område, fortæller Emil Sørensen. 

Samarbejde åbner nye døre

– Vi oplever lige som alle andre, at rekruttering er blevet sværere, og derfor tænker vi også jobcenteret ind som en mulig kanal. Her giver stor værdi, at vi har et tæt sammenspil med virksomhedskonsulenterne på jobcenteret, så de kender vores behov. På den måde kan de være med til at holde øjnene åbne for mulige kandidater, som kunne passe ind hos os, fortæller Jimi Klitholm Sandgreen, Production Manager i Micro Technic og fortsætter:

– Jeg er ret sikker på, at havde vi haft en almindelig ansættelsesrunde med ansøgninger og CV, som adgangsgivende for en samtale, så havde vi nok ikke kigget meget i retningen af én, som ikke havde erfaring eller uddannelse inden for området. Men ved at jobcenteret kendte vores behov og hjalp Emil i vores retning, hjalp det os til at se et potentiale i den unge mand. 

Efter flere kurser arbejder Emil Sørensen nu på fuld tid i Micro Technic. En virksomhed, der blandt andet monterer microchips på printplader, udvikler hardware og software for kunder, samt udvikler små enheder, som via internetopkoblede enheder kan registre, behandle og sende data.

– Vi er meget glade for at Emil er landet hos os. Det er vigtigt for os at have en varieret sammensætning af medarbejdere på tværs af alder og køn. Og unge som Emil kommer jo ind med en helt særlig energi, en nysgerrighed og en lyst til at lære og udvikle. Og det skaber bare god dynamik og værdi i sammenspil med resten af virksomheden, fortæller Jimi Klitholm Sandgreen. 

Det er ikke kun på parameteret ”arbejdskraft”, at Assens Kommune ifølge Dansk Industris måling klarer sig godt. Samlet set er kommunen rykket 25 pladser op ad DI’s liste over erhvervsvenlige kommuner og ligger nu på en 16. plads ud af landets 98 kommuner./hef

Del denne historie på: