Mange besøgende til påskemarked på FGU i Glamsbjerg
For eleverne blev markedet et succesrigt læringsrum
FGU (faglig grunduddannelse) Fyn holdt lørdag 16. marts påskemarked i afdelingen i Glamsbjerg.
Opbakningen fra Glamsbjerg nærmeste omegn var stor, fortæller FGU Fyn i en pressemeddelelse.
På påskemarkedet blev gæsterne inviteret ind i elevernes verden af læring, kreativitet, smagfulde lækkerier og hyggelige aktiviteter. Hele området omkring Fredensvej 25 i Glamsbjerg var fyldt med boder og hyggerum. Eleverne havde på dagen undervisning, så de udover at servicere gæsterne også arbejdede med praktiske håndværksaktiviteter inden for træ, brugskunst, mode, design og gastronomi.
I Naturhaven var der tændt bål, så børn og barnlige sjæle kunne riste skumfiduser og lave deres egne smores, dvs. to Mariekiks med en ristet skumfidus i mellem. Der var ligeledes gang i den klassiske skattejagt, hvor poderne i påskens anledning skulle finde påskeæg og bogstaver, som sammen dannede en lille sætning.
Caféen summede af liv, når både store og små skulle have et tiltrængt hvil mellem aktiviteterne. I caféen blev der langet lækre hjemmebagte påskekager i forskellige afskygninger over disken til den dampende varme kop kaffe eller te. Grillen var også tændt op på værkstedet, og der var rift om de ristede pølser og brød, som fik tænderne til at løbe i vandt et godt stykke ned ad Fredensvej.
Alternativ undervisning
Påskemarkedet på FGU FYN er ikke blot et marked i gængs forstand, da markedet har til formål at fungere som et alternativt undervisningsrum for de elever, der lige nu gøres klar til job og uddannelse på skolen. Under hele markedet er de unges læring i centrum, og de besøgende var meget imponeret over dem og deres kompetencer.
– Jeg er tit kørt forbi skolen, men har aldrig rigtig vidst, hvad skolen egentlig var. Derfor er jeg her i dag. Jeg er imponeret over, hvordan de unge møder mig med generte smil og venlighed, selvom de ikke kender mig, fortalte en pensioneret lærer under sit første besøg på skolen.
Rundvisning
Alle gæster fik som den pensionerede lærer muligheden for at få en rundvisning på skolen og lære mere om det anderledes uddannelsestilbud på FGU med særligt fokus på det praktiske og på ordblindevenlig undervisning.
– Eleverne har gennem planlægning og organisering af påskemarkedet udviklet nogle vigtige kompetencer inden for kommunikation, samarbejde og økonomi, siger Michael Hvorslev, skoleleder hos FGU FYN Assens.
– De har samtidig lært at være ansvarlige, kreative og fleksible, mens de interagerede med besøgende. Påskemarkedet fungerede derved som en vigtig del af vores undervisning, der skabte læring på en helt ny og anderledes måde.
Skolen gentager succesen igen næste år op til påske.