Bredborger blandt de bedste i Europa

Bred

Nicklas Bredal Bryld vandt bronze i holdskydningen i herre compound ved udendørs EM i tyske Essen.

I bronzefinalen var det danske holde i herre compound bueskydning oppe imod topnationen Frankrig, hvor Danmark skød 230 point mod Frankrigs 227. Forinden havde det danske hold tabt en tæt semifinale mod Tyrkiet med kun 1 point. Tyrkiet skød flotte 235 mod danskernes 234. Det fortæller Dennis Bager, der er formand og elitetræner i bueskytteklubben Arcus. 

I compound bueskydning skydes der på 50m afstand og i hold konkurrencen er den maximale score 240 point. Der er 3 skytter på holdet. Det danske hold bestod af de to førsteårs seniorer Mathias Fullerton og Rasmus Bramsen, der begge er regerende verdensmestre i U21 hold fra i fjor. 

Tredje mand på holdet var Nicklas Bredal Bryld, som bor i Bred. 

– Det er første gang, at Nicklas deltager til senior EM, så hans debut er godkendt, lyder det fra Dennis.

Ved samme EM vandt Mathias Fullerton individuelt guld med en sikker sejr over Shamai Yamron fra Israel med scoren 147 mod 144. Mathias rykker med denne sejr op som nr. 2 på verdensranglisten.

Individuelt tabte Nicklas sin 1/24 finale med cifrene 140 mod 144 til ungarske Szijarto Laszlo. Den maximale score er 150 i individuelt. 

Resultatet fra Nicklas er ikke hans normale niveau, fortæller Dennis.

Nicklas skyder til daglig for bueskytteklubben Arcus i Bellinge, en af Danmarks stærkeste klubber, der hvert år har skytter med på de forskellige landshold. Til sommer er Arcus desuden vært for de Nordiske Ungdoms Mesterskaber, hvor Nicklas er storfavorit.

Til daglig går Nicklas i 3.G på Odense Tekniske Gymnasium, hvorfra han bliver student om en måned. Herefter er det Nicklas’s plan at tage et sabbatår og forsøge sig som professionel bueskytte.

Nicklas vandt tidligere i år et af verdens største stævner, Nimes i Frankrig i klassen U21 og senere i foråret blev han nr. 4 ved indendørs EM i U21 klassen.

Del denne historie på: