Vi har byens bedste placering

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Røde Kors butikken fejrede 15 års fødselsdag

Ulla Falkesgaard, bestyrelsesformand for Røde Kors i Aarup, er ikke et sekund i tvivl om, at Røde Kors Butikken på Bredgade 26 har Aarups bedste placering.

– Vi ligger midt i det hele. Om folk så også synes vi har den flotteste udstilling, er noget andet, sagde Ulla, som Folkebladet hilste på tirsdag middag, da Røde Kors markerede butikkens 30 års dag med kaffe, kransekage og vin. 

Jytte Rasmussen og Sys Svendlund, som har været med til at passe butikken siden 2007 og 2010 er ganske enig i, at butikkens placering midt i blandt de øvrige butikker i Bredgade er optimal, og de er også  tilfredse med indretningen, som giver mulighed for en opdeling og en god præsentation af varerne, som er sat til salg. Varer, som alle har en god kvalitet, bedyrer de. 

– Butikkens skal se godt ud, den må ikke ligne et loppemarked. 

For både Jytte og Sys var der tale om sociale begivenheder, som fik dem til at melde sig under Røde Kors-fanerne. 

Sys’ mand, Erik Bendt Svendlund var gået bort, og Jytte var gået på pension som lærer i forlængelse af at hun og manden Folmer året før solgte Fangels. 

– Jeg havde fået god tid, siger Jytte, som i øvrigt har et bredt engagement i Røde Kors, således arbejder hun også med hjælp og støtte til familier. 

Sys og Jytte fortæller, at Røde Kors har virket i Aarup i 51 år. 

– De første år handlede det mest om at være med i den årlige indsamling, husker Jytte.

Senere fulgte en hel pallette af aktiviteter, hvor nu afdøde formand Helge Roslind var den store dynamo. 

– Han kendte alle mennesker og han var god til at sige til folk : Det tager du dig af”. Ja, ham savner jeg, siger Jytte. 

Røde Kors butikken drives af en stor flok mænd og kvinder, som alle har godt med erfaring i basen. 

Og det er kun godt, for selv om butiksleder Jette Kaach gerne så, at yngre mennesker, fx under 60 engagerede sig i butikken, er alle uanset alder mere end velkommen. 

– Alle mellem 8 og 88? 

– Ja, det er sådan det er, siger Jette.

Del denne historie på: