UGEN SKLUMME

Assens

Af Helge Desler

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i en aktion, der har titlen ”Lommebamse-ven”, og som skal fungere som en hjælp for børn, der har brug for ekstra tryghed og noget blødt at kramme.

Lommebamserne er små hæklede eller strikkede bamser, der kan sidde i politibetjentenes skjortelommer, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor børn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme.

De ansatte hos Fyns Politi og deres familier begyndte allerede for flere uger siden at strikke og hækle lommebamserne i deres fritid, men der kan sagtens bruges flere hænder, forlyder det fra pålidelige kilder

”Så hvis du, kære læser, har lyst til at strikke og hækle lommebamser til de børn, vi møder i vores arbejde, vil vi være meget taknemmelige”, fortæller Fyns Politi og fortsætter: ”Selvom vi tit laver sjov med nordjyderne og deres lidt spøjse måde at snakke på, skal der lyde en stor ros til  Nordjyllands Politi”, fortæller man videre. ”Ideen til lommebamser opstod nemlig i Nordjylland, og at den er så god, at den også skal implementeres på Fyn”.

Hos politiet er man meget glade for, at så mange har strikket og hæklet bamser til dem, som man kan dele ud til de børn, man jo af og til – i forbindelse med deres arbejde – børn i en presset eller voldsom situation, hvor en lille bamse kan tåle lidt opmærksomhed – når der er brug for den.

Så bliv bare ved med at hækle og strikke de små lommebamsevenner – man kan bruge flere og er klar til at tage imod med kyshånd, fortælles der i skrivende stund.

De færdighæklede/-strikkede bamser kan afleveres i åbningstiden alle de steder, hvor Fyns Politi har en ekspedition.

Selvom man tit laver sjov med nordjyderne og deres lidt spøjse måde at snakke på, skal der lyde en stor ros til Nordjyllands Politi. Ideen til lommebamser opstod nemlig i Nordjylland, og hos det fynske politi syntes man selv, at ideen var så god, at den også kunne implementeres på Fyn..

Del denne historie på: