Klap en gris og nap en mjød

Magtenbølle

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Åbent hus hos griseri og Magtenbølle Honning & Mjød

Der er møgsvin (som især går på to ben) og der er kælegrise. Små kælegrise finder man hos Else Marie Kristensens griseri i Magtenbølle. 

– Når vejret er godt, vil de gerne have opmærksomhed. Og så er de søde og nysgerrige, så det er fascinerende at se, hvordan de øffer rundt med trynen og roder i jorden, fortæller svineavler Else Marie. 

Søndag den 16. juni klokken 13-16 holder hun åbent hus i griseriet, hvor man ikke bare kan få lov til at klappe og ae de små grisebasser, men også blive klogere på, hvad det kræver at holde minigrise. 

Kys grisen

– Kærlighed og overskud er vigtige ingredienser for at give minigrise et godt grise-liv. Det er også muligt at møde fortællegrisene og kommer en prins eller en prinsesse forbi og kysser den fortryllede gris, så kan det være fortryllelsen ophæves og den bliver til en smuk prinsesse eller en flot prins, fortæller Else Marie. 

Hør om bierne og blomsterne

Else Maries bedre halvdel, Klaus Ankerstjerne Eriksen, holder også åbent hus, nemlig i hans mjødbryggeri. 

Klaus viser rundt i bryggeriet og fortæller om bierne, honning, mjød, æbletræerne og alt det andet spændende, der laves i Magtenbølle Honning & Mjød. Det er også muligt at få en smagsprøve på de liflige dråber. Har du selv planer om at brygge, kan du få et godt råd eller to. Der er salg af honning, mjød og andre produkter fra biavlen i Magtenbølle.

– Nærhed, nysgerrighed og overskud er vores livsværdier. Brug ferien sammen med familie og gode venner, find den indre ro, glæden og bliv mentalt opladet sammen med de små grise, høns og ænder, den store have, bierne og bryggeriet, lyder opfordringen fra Klaus og Else Marie, som holder til på Magtenbøllevej 78 i Magtenbølle. 

Entré 50 kroner for voksne. 20 kroner for børn. 

Del denne historie på: