Historien om vævning – fra stenalderen til nutiden

Krengerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Foredrag på Hørvævsmuseet mandag 6. februar

Hvordan forarbejdede vores forfædre- og mødre fibre til tekstil? Hvor opstod vævningen?

Og hvilken betydning havde væven i oldtiden?

Disse spørgsmål besvares ved et foredrag på Hørvævsmuseet mandag den 6. februar kl. 19-21, hvor Rasmus Twisttmann Jørgensen vil tage tilhørerne med på en tidsrejse fra stenalderens første spor af vævearbejde til bronzealderens fine klæder. 

– Følg med ned i gravkammeret til nogle af folkevandringstidens store høvdinge og deres bemærkelsesværdige dragter. Træd ombord på langskibet og hør om vikingetidens blafrende sejl, når Rasmus Twisttmann Jørgensen fortæller om oldtidens vævning. En rejse gennem tusinder års håndværk. Kunst og magi. Sådan skriver Ole Grønbæk, Hørvævsmuseet i en pressemeddelelse.

Rasmus Twisttmann Jørgensen er selvlært brikvæver, historienørd og formidler. Med hovedfokus på jernalderens og vikingetidens håndværk beretter han levende og passioneret om blandt andet vævning, smykkearbejde, glaskunst og dagligdagen for vores forfædre. Blandt andet har han holdt foredrag på skoler og voksenuddannelser. Hans tekstilarbejder har været udstillet på museer og historiske værksteder, og han er internationalt anerkendt for sit arbejde med rekonstruktioner af skandinaviske fund.

Hørvævsmuseets adresse er Nårupvej 30, Krengerup, Glamsbjerg. Det koster 100kr. at deltage, dog kun 50 kr. for medlemmer af Hørvævsmuseet. 

Del denne historie på: