Frøbjerg-Orte Friskole får 5.000 kr. fra Skolemælkslegatet

Frøbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Pengene skal bruges til køb fodbolde, løbehjul, symaskiner og andet grej til ungdomsklubben for 4.-6. klasse på skolen i Aarup.

Nu kan eleverne i 4.-6. klasses ungdomsklub på Frøbjerg Orte Friskole spille fodbold og bordtennis, løbe på løbehjul, sy og hoppe på kængurustylter. Skolen har nemlig fået 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der skal bruges til at købe udstyr til klubben. 

– Klubben har mistet medlemmer og blev lidt økonomisk ramt under inflationen. Vi søger om penge for at kunne give børnene nogle nye redskaber. 

Udendørs er der behov for fodbolde, løbehjul og/eller kængurustylter. Til indebrug kunne børnene godt bruge nogle nye bordtennisbat, en symaskine og materialer, så de kan sy kostumer til et teaterstykke, de vil lave, skriver Lene Bak Isaksen fra skolens forældreråd i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Stor interesse

Frøbjerg-Orte Friskole er en af de 41 skoler, som modtog midler ved den første af årets to legatuddelinger. I alt søgte 699 skoler om legatet. Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder Rasmus Flade Nielsen, senior marketing manager i Mejeriforeningen, sig over den store interesse for Skolemælkslegatet:

– Det viser, at legatet har sin berettigelse. Selvom vi ikke kan glæde alle, er det meget tilfredsstillende at kunne støtte en bred vifte af spændende tiltag, der baner vej for sundhed, trivsel og fællesskab til gavn for rigtig mange skolebørn.

Fremmer sundhed og fællesskab

To gange om året kan lærere, pædagoger, elevråd og forældreråd fra skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Det fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, som skolens egen økonomi ikke kan dække. Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt. 

Næste uddeling af Skolemælkslegatet finder sted i efteråret. 

Om Skolemælkslegatet

Uddeles to gange om året – forår og efterår.

Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt.

Gives til formål, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel.

Cirka 1.100 skoler er med i Mejeriernes Skolemælksordning, og aktuelt får ca. 60.000 børn skolemælk gennem ordningen.

Mejeriernes Skolemælksordning består af: 

Thise Mejeri, Arla, Naturmælk og Øllingegaard.

Del denne historie på: