UGENS KLUMME

Assens

Af Helge Desler

Badesæsonen 2024 er godt i gang!

Badesæsonen 2024 er i gang. Badevandet er fint, så hop bare i. Det fortæller Assens Kommune, der har hejst det specielle Mariendal Strand-flag, som fortæller, at det er det ene af kommunens i alt syv Badepunkt-strande.

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, der synliggør badesteder med rent badevand, badesikkerhed, basal infrastruktur og med specielle friluftsmuligheder eller andre tyer natur- eller kulturoplevelser.

Mariendal Strand ligger ud til Lillebælt i den nordlige del af Assens by. Der er parkeringsmuligheder, basal infrastruktur og med specielle friluftsmuligheder eller andre typer natur- eller kulturoplevelser.

Mariendal Strand ligger ud til Lillebælt i den nordlige del af Assens by. Der er parkeringsmuligheder cirka 100 meter fra stranden, og skiltning omkring forholdene på stranden findes ved toilettet.

Stranden er cirka 250 meter lang og cirka 20 cm bred. Strandbredden og havbunden består primært af sand.

Badeområdet er lavvandet, og der er opsat to badebroer. Syd for stranden ligger et grønt område, hvor der er opsat borde og bænke, og hvor der er mulighed for at grille.

Den skrivende gik fredag eftermiddag i sidste uge en tur og ”rundede” naturligvis – næsten som sædvanligt – Mariendalsstranden. Og her var der stillet en tilsyneladende ”kørende” sauna op på det grønne område. Nu var den sikkert ikke stillet op til fri afbenyttelse, men den opstigende røg beviste trods alt, at der var varme på køretøjet. 

Og der var da egentligt også plads til mange flere mennesker på stranden, men okay, nu er flaget gået til tops, så er stranden klar til brug. 

Del denne historie på: