Hos WaterCare kommer knap en fjerdedel af de ansatte fra udsatte grupper
Assens
Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net
Virksomheden WaterCare i Assens er ikke bare socialt ansvarlig i sin ansættelsespolitik, den er også en grøn virksomhed, der i over 20 år har arbejdet med bæredygtighed og innovation inden for vandbehandling.
– Vores engagement i bæredygtighed og social ansvarlighed er ikke bare et forretningsmæssigt valg. Det er et kald. For os handler det om at gøre en forskel, når det handler om miljø og mennesker, men det skal ske på et sundt forretningsmæssigt grundlag. Sådan siger Nick Røsner, der er administrerende direktør i WaterCare, der har hjemme i Assens, i en pressemeddelelse.
Han fortæller endvidere, at det kun kræver begrænset kommunal starthjælp i en månedstid, før de ansatte, der kommer fra udsatte grupper, er i stand til at arbejde på helt almindelige vilkår.
– Det er jo meningen med det. At vi skal kunne rumme den forskellighed, fordi vi er et spejl af det samfund, vi har vores forretning i, siger han.
Passioneret lystfisker
Firmaet blev i 2001 stiftet af Henrik Rønnest, der ud over at være ingeniør også er passioneret lystfisker.
– Jeg har set, hvilken skade spildevandet gjorde på bække og åer, der hvor jeg voksede op. Jeg ville gøre en forskel for vandmiljøet og skabe mig en levevej. Derfor startede jeg WaterCare, siden kom den sociale dimension til, siger han, der er direktør i firmaet med ansvar for forretningsudvikling.
Virksomheden er pioner inden for teknologier, der renser og genbruger spildevand og produkter itl håndtering af de ekstreme vandmængder, der følger med klimaforandringerne. Det kan være faskiner, så man undgår oversvømmelser i gaderne og pumpebrønde, der kan holde kældre og andre lavtliggende områder tørre. Desuden leverer firmaet løsninger til genanvendelse af regnvand i toiletter og til tøjvask.
I 2022 købte det private investeringsselskab Sociale Kapitalfond Invest godt 40 procent af virksomheden af Henrik Rønnest, der på det tidspunkt var eneejer. I dag ejer han lige under 40 procent via WaterCare Holding. Resten ejes af mindre investorer samt ledelsesgruppen.
Forventer et godt afkast
– Vores investering i WaterCare er som udgangspunkt en investering, vi forventer os et godt afkast af. Men det handler også om at bidrage til at udvikle en virksomhed, der ikke alene driver grøn vækst, men også integrerer socialt ansvar som en kerneværdi, forklarer Lars Jannick Johansen, der er stifter og ledende partner i Den Sociale Kapitalfond Invest.
Han forklarer, at investeringen er foretaget i tæt dialog med WaterCare om selskabets muligheder i fremtiden.
– WaterCare skal være på forkant med fremtidens klimaudfordringer ved at være førende med bidrag til et renere vandmiljø og bedre udnyttelse af vores vandressourcer, samtidig skal den socialt ansvarlige profil udvikles til gavn for flere mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, siger han om planerne for fremtiden.