Sætter 38 Young Timers og klassiske biler på auktion

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Arne, Thomas og Marc Andreasen vil bruge hal til undervognsbehandling af entreprenørmaskiner

Brødrene Thomas og Marc Andreasen voksede op hos deres far, Arne Andreasen i Grønnemose. 

Han levede af at reparere biler, som havde fået en skade, for derpå at sælge dem. Han købte også biler op i Schweiz med henblik på videresalg. 

Ind i mellem fik han fat i specielle og sjældne biler, biler som han solgte, for siden at fortryde salget. 

Da Marc og Thomas ligesom faren har benzin i blodet og ikke noget imod at få olie på fingrene, lærte de af farens erfaringer. 

– Så når vi fx, som led i en handel fik fat i en speciel bil, beholdt vi den. Og da vi for 20 år siden begyndte at opkøbe brugtbiler i Schweiz, var de schweiziske biler forholdsvis billige, så vi kunne nemlig få fem biler for fire bilers pris, sammenlignet med Danmark – og så beholdt vi den femte, fortæller Marc, der sammen med Thomas driver Vestfyns Undervogns Center, Smedevænget 2 og Trimcar på Indre Ringvej 17. Ind i mellem har de også handlet med biler. 

Samlingen voksede og voksede og bilerne begyndte at stå tættere og tættere. 

Kronjuvelen

Nu får de to brødre mere plads, for de har nemlig sat halvdelen af samlingen, 38 biler på auktion. 

– Vi tager dem fra bagenden, altså sætter de biler, vi bedst kan undvære, på auktion. Men det gør da lidt ondt at skulle sige farvel til  Ferrarien fra 1984. Det er den første bil, som vi købte til samlingen. Og kan man kalde for kronjuvelen i vores samling. 

Ca. halvdelen af bilerne er såkaldte classick cars, dvs. de skal være ældre end 35 år, den anden halvdel  er Young Timers, dvs. biler, der er mindst 25 år. 

Der er to grunde til at de tre Andreasener sætter bilerne på auktion nu. 

– Vi kunne godt tænke os at bruge hallen ved Trimcar til undervognsbehandling af entreprenørmaskiner, som kræver, at der er højt til loftet, hvad der er, fortæller Marc.

Den anden grund er et håb om at kunne få en god pris for bilerne. 

– Da vi for nogle år siden kom ind i en periode med minusrenter, begyndte folk at foretage investeringer i f.eks. ure og gamle biler, og det betød stigende bilpriser, fortæller Marc.

Auktionen foregår hos Campen Auktiolner, Myntevej 2 i Randers lørdag 25. maj klokken 13. 

Del denne historie på: