Børnekoncert med Børnebanditterne på festivalen Musik Midt i Aarup

Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

En børnekoncert med Børnebanditterne er en del af det årlige arrangement Musik Midt i Aarup, der finder sted den sidste lørdag i juli på Sanggaards Plads. Som altid er det MPIA, Musik På Industrien, som står bag festivalen. 

Den 27. juli kl. 13.00 indtager Børnebanditterne nemlig scenen og skyder festivalen i gang med en energifyldt og festlig børnekoncert. Børnebanditterne, med Luise Føns på vokal, perkussion og mundharpe, samt Anders Haaber på klaver, vokal og mange andre instrumenter, inviterer børnene med på en musikalsk jordomrejse med deres nye show “Jorden Rundt”.

Hvor kommer sambaen fra? Hvordan lyder musikken i Egypten? Har Danmark sin egen musikgenre? “Jorden Rundt” byder på otte helt nye børnevenlige sange, der hver repræsenterer et lands musikkultur. Hør lyden af de meget forskellige eksotiske genrer og instrumenter. 

På denne jordomrejse, skriver arrangøren i en pressemeddelelse, åbner vi ørerne for verdens mest markante musikgenrer, når vi rejser fra land til land og undersøger musikken.

Børnene vil danse flamenco i Spanien, ride på prærien i Amerika, slå på tromme i Afrika og meget mere. 

Denne interaktive koncert vil, lover arrangøren, få de yngste festivalgængere til at danse, synge og grine med deres sjove og fængende sange. Kom hjem fra denne jordomrejse med følelsen af, at musikken i verden er mangfoldig, ligesom os mennesker.

Efter koncerten inviteres børnene til at slippe deres kreativitet løs i Galleriets kunstworkshop. Her får de mulighed for at forvandle gamle grammofonplader og CD’er til farverige kunstværker ved at male og dekorere dem på fantasifulde måder. Kunstforeningen Galleriet håber med dette tiltag også at få fat i de lidt større børn og unge mennesker. Dette unikke kunstprojekt, der kombinerer fortidens musik med nutidens kreativitet, vil helt sikkert være en sjov og lærerig aktivitet for alle aldre.

– Børnebanditterne og kunstworkshoppen er designet til at skabe en mindeværdig oplevelse for børnene. Det er vigtigt at tilbyde aktiviteter, der både underholder og inspirerer, siger formand på Musik På Industrien I Aarup, Henry Petersen og Sonja Blytsø, formand for Galleriet og fortsætter: 

– Vi glæder os til at se smilene på børnenes ansigter og høre deres latter fylde pladsen.

Musik Midt i Aarup er en dag fyldt med musikalske talenter og kreative aktiviteter for både børn og voksne. Programmet byder på en række spændende optrædener fra talentfulde kunstnere hele dagen og afsluttes med en hyldest til Bruce Springsteen leveret af The Boss Tribute Band.

Musik Midt i Aarup er en dag fyldt med festligheder og sjove aktiviteter for hele familien. Det hele foregår på Sanggaards Plads, og det er gratis at deltage.

Du kan læse mere om arrangementet på Musik På Industriens hjemmeside: MPIA.DK. 

Del denne historie på: