Der er en ganske særlig grund til, at Henrik Kirk cykler med Team Rynkeby

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Der er en helt særlig grund til, at Henrik Kirk, Vissenbjerg, næste lørdag sammen med 45 andre fra Team Rynkeby Odense, hopper på cyklen og begiver sig ud på den 1237 kilometer lange tur til den franske hovedstad.

Grunden hedder Clara. En lille pige på tre år, hvis familie har rødder i Vissenbjerg, og som har været ramt af leukæmi.

– Jeg har set på sidelinjen, hvordan det har påvirket familien, og det har rørt mig meget. Det er min kilde til at gøre det. Hun er blevet min maskot. Så når jeg undervejs får ondt i ben og bagdel, vil jeg tænke på, hvorfor jeg gør det, siger Henrik Kirk.

Heldigvis fik Clara netop i lørdags, da holdet var inde på børneafdelingen på OUH, verdens bedste nyhed: en blodprøve havde vist, at hun nu skulle være sluppet af med sygdommen.

Men der er mange andre børn at cykle for for Team Rynkeby, der samler ind til såvel Børnecancerfonden som Børnelungefonden.

Lokket med af Brian og Brian

Det var to tidligere skolekammerater, Brian og Brian, med efternavnene Johansen og Rasmussen, der lokkede Henrik Kirk med på turen.

Og da han sagde ja, sagde hans forældre, at så ville de også med, så nu er de en del af det 14 m/k store servicehold.

Dagsetaperne på omkring 175 kilometer, der fører holdet fra Danmark til Tyskland, Holland, til bage til Tyskland og videre til Holland, Belgien og endelig Frankrig, har Henrik Kirk trænet til ved at gå til spinning i vinter og siden foråret at have kørt med holdet, 50-kilometers ture mandag og onsdag og weekendture på 175 kilometer.

– Jeg gennemførte en Ironman i 2019 og har også været med i Fyn Rundt, så det var et spørgsmål om at få mig trænet op igen, siger han.

Team Rynkeby-Odenses ryttere fordeler sig på alle aldersgrupper fra den yngste på 23 til den ældste på 70. Selv ligger Henrik Kirk med sine 44 år sådan cirka i midten.

I alt 2500 ryttere og servicefolk fra 18 lande rammer det tidligere OL stadion fra 1900, Vélodrome Jaques Anquetil i det sydøstlige Paris lørdag 6. juni efter otte dage undervejs.

Åbent for tilmelding 2025

I 2023 samlede Team Rynkeby Odense 1.258.549 kroner ind til kritisk syge børn. Man kan allerede nu og frem til 31. august søge om optagelse på Team Rynkeby Odense turen i 2025.

Mange af cykelrytterne bliver modtaget af deres familier i Paris og fortsætter sommerferien derfra. Det kunne imidlertid ikke lige flaske sig i Henrik Kirks tilfælde, så han vender næsen hjemad til en uges arbejde, før familien tager på en uges ferie sammen.

Del denne historie på: