20 historier ligger på spring og venter på at blive fortalt

Voldtofte, Flemløse og Høed

15. juli 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

– Flemløse Sogn har så mange steder med arkæologisk eller historisk interesse, at man må undres, siger lokalhistoriker Ingemann Jensen. 

Flemløse Voldtofte Landsbylaug ønsker at formidle kendskabet til disse steder og har udvalgt 20 lokaliteter indenfor en radius på små 2 km. Stederne er afsat på topografiske kortudsnit med vejnavne, så de er nemme at finde. 

– Et af stederne er Flemløse Kirkes våbenhus, hvor den jernbundne dør fortæller en historie, som vi har svært ved at tyde i dag, men som for 600 år siden som ny, fortalte om en rig stormand fra Dærup, siger Ingemann Jensen.

Menneskene, agerbruget og kvægholdene har slidt kulturlandskabet ned, så mange steder kan kun fortælle historierne gennem sagn, historier, skriftlige optegnelser, indberetninger og arkæologiske rapporter.

– Det har været et stort arbejde at samle alt stoffet, men vi synes, vi har fundet et godt koncept at formidle det på, ved at samle 20 af stederne i et lille hæfte, der viser vej til plancher, der står, hvor historien ligger på spring og venter på at blive fortalt. Mød op på Flemløse Gl. Kro søndag 18., mandag 19. og tirsdag 20. juli mellem kl 10-16. Man kommer bedst rundt på cykel, fortæller Ingemann Jensen. 

Del denne historie på: