Vissenbjerg satser på ny Knæk Cancer-rekord

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

24-timers løb og jumping fitness er nye tiltag, når Vissenbjerg i den kommende weekend står sammen om at samle ind til Knæk Cancer, her vil du også kunne byde på et par specialdesignede Christian Eriksen-fodboldstøvler.

130.000 i 2020, 160.000 i 2021, så kom 2022 med inflation og tårnhøje elpriser – resultat: Igen flotte 160.000 kroner fra Vissenbjerg til Kræftens Bekæmpelses og TV’s fælles projekt Knæk Cancer.

I år håber Henrik Kirk fra Vissenbjerg på Toppen, der er en af drivkrafterne bagKnæk Cancer-dagen i Vissenbjerg lørdag 28. oktober, på en ny rekord i år, selv om han er godt tilfreds med de første tre års resultater.

– Det er flot at vi som en lille by kan samle 450.000 kroner ind på tre år, vi er nogle af dem på toppen siger Henrik Kirk, det er altså ikke kun landskabsmæssigt, at Vissenbjerg er på toppen.

Henrik Kirk har et håb om, at resultatet når over de 160.000 kroner i år ikke mindst på grund af to nye tiltag.

24 timers løb

Vissenbjerg Løbeklub har lagt sig i selen og arrangeret et 24 timers løb forstået på den måde, at der alle døgnets timer fra fredag 28. oktober klokken 11 vil være mindst en, der er i gang med at tage så mange runder han/hun kan nå i løbet af en time på den 2,5 kilomet er lange rute. Tanken er, at firmaer og private melder sig til og får nogle festlige timer ud af det. Løbet slutter med, at alle lørdag formiddag kan løbe eller gå ruten – mod betaling naturligvis – i den gode sags tjeneste.

Hop mod cancer

Et andet nyt tiltag er,  at Jumping Fitness Vissenbjerg har arrangeret et tre timers event i hallen, hvor man formedelst 175 kroner kan få sved på panden og pulsen op på trampolinerne i tre timer med skiftende instruktører. Også her går hele overskuddet til indsamlingen.

Er man ikke til de store motionsudfoldelser, kan man også støtte den gode sag på pladsen foran biblioteket, hvor forskellige boder byder sig til, alle med det samme formål, at bidrage til Vissenbjerg-indsamlingen. Her kan man blandt andet slukke sulten og tørsten og lytte, når Kristina Skou indtager scenen. Det er ikke første gang, Vissenbjergerne møder hende. Hun har også optrådt ved tidligere Knæk Cancer-arrangementer, og var tillige en del af musikpakken ved dette års Røverfest.

Byd på Christian Eriksens sko

Det er også her på pladsen, at den store auktion finder sted. Her bliver der blandt andet mulighed for at byde på et par fodboldsko lavet specielt til Christian Eriksen, en middag for fire til en værdi af 12.500 kroner hos Restaurant Pasfall i Odense, en gourmetmiddag fra Hotel Aarup Kro serveret hjemme hos dig selv, en rundvisning for 20 personer i Terrariet eller en rundvisning på Christiansborg anført af det lokale folketingsmedlem Sara Emil Baaring, vinsmagninger, gavekort og gavekurve. Auktionen går løs klokken 13 og varer et par timer. Den kører også via Facebook, men da der er nogen forsinkelse på, når man deltager digitalt, opfordrer Henning Kirk til, at så mand så muligt deltager på pladsen.

Dagen slutter med gourmetaften i Bethsda. Her er dog allerede udsolgt, oplyser Henrik Kirk, idet alle, der deltog sidste år får mulighed for at deltage igen – og det vælger de allerfleste.

Det er også der, regnskabet bliver gjort op, og resultatet fra Vissenbjerg på Toppen bliver ringet ind til TV2, der samme aften har viet programfladen til Knæk Cancer. Så må vi se om byen på toppen endnu engang placerer sig om ikke helt i top, så godt deropad.

Del denne historie på: