Var det noget med et tepotte-fuglehus?

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Tag en gammel tepotte, tilføj en af oldemors gamle kaffekopper – gerne en af dem med fine blomstermotiver – og du er godt på vej mod et fuglehus, der ikke ligner alle andres.

Elller det vil sige – Bjarne Sidelmann fra Bogense, der er idemanden til de særprægede fuglehuse havde så god gang i salget på Lions Bagklapmarked i lørdags, at du måske også en dag, ser det i din nabos have.

Det begyndte med, at Bjarne Sidelmann havde lavet et til sit eget kolonihavehus, efterhånden som andre så det, blev han opfordret til at lave flere – og det gjorde han så.

Et par timer inde i Bagklapmarkedet havde han solgt seks, og på de tre måneder, er er gået, siden han begyndte at producere dem, har han afsat over 40.

Det er især små fugle som gærdesmutter og mejser, der finder vej til tepottehuset, fortæller Bjarne Sidelmann, der allerede er i gang med en ny ide – en dørhammer udformet som spætte.

Knap så tilfreds med salget var Carsten, der kun ønsker at stå frem ved fornavn, fra Birkende. Der havde 4000 DVD-film med på marked. Normalt mærker han trods streamingtider ikke dalende interesse for DVD’erne, og kan man ikke finde det, man kommer efter i hans store samling, ja så kan han ganske sikkert skaffe det, fortæller han.

Sådan kan man opleve det forskelligt, alt efter hvad man har med i bagagerummet eller traileren.

Tilfreds arrangør

Hos Lions Club Vissenbjerg Aarup var man godt tilfreds med det første Bagklapmarked efter to års Corona-pause.

 – Vi har solgt 110 pladser, det er lidt under, hvad vi plejer, men vi har næsten flere besøgende end for to år siden og får også positive meldinger fra de kræmmere, vi har været rundt at snakke med, siger Ole Bondesen, der efter sommerferien kan kalde sig præsident – eller som han foretrækker det – formand for Lions.

Lions sælger stadepladserne for 150 kroner stykket og har derudover indtægter fra salg af pølser og drikkevarer.

 – Alt går ubeskåret til godgørende formål, vi betaler også selv, når vi tager noget, siger Ole Bondesen.

Liions kan således hvert år uddele 75.-100.000 kroner til velgørende formål lokalt og internationalt.

Del denne historie på: