Traditionelt stumpemarked har fået nyt liv

Vissenbjerg

5. februar 2024

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Kurt Larsen har lejet hal 2 i Vissenbjerg Kultur- og Idrætscenter og byder indenfor lørdag 10. februar

I guderne må vide, hvor mange år, var der tre faste holdepunkter i Vissenbjerg: Juleaften 24. december, og stumpemarked i Vissenbjerghallerne i slutningen januar/begyndelsen af februar. Og så selvfølgelig røverfesten. 

VBMK, Vissenbjerg-Bred Motor Klubs støtteforening var den glade arrangør, men en kombination af corona og garvede kræfters gåen bort betød, at 2021 og 2022 var stumpemarkedsfrie år. 

Det satte Kurt ”Kubik” Larsen sig for at ændre, så sammen med gode og nære venner og familie genoplivede han sidste år stumpemarkedet. Og det gik så godt, at han har mod på også at holde stumpemarked i år. Nærmere bestem lørdag 10. februar. 

Kurt ”Kubik” slår heller i år ikke større brød op, end han kan bage, så han nøjedes med at leje en hal – og ikke to, som tidligere var normen. Og åbningstiden bliver også lidt kortere, nemlig klokken 9 til 14. 

I hallen har han sat 40 x 3 meter facademeter til salg for stadeholdere, og det er gået godt med at få afsat standene. 

– Der er kun ganske få pladser tilbage. Så det har været som at sælge iskager i helvede, siger Kurt. 

Da han kun råder over en hal, har det fået betydning for sortimentet. 

– Der bliver kun stumper til biler, hele motorcykler og stumper til motorcykler, og det samme med knallerter. Altså ikke tøj, bøger og porcelæn. 

Helt efter den gamle bog vil man ved indgangen til hal 2 finde en bod, hvor man kan forsyne sig med fadbamser og grillpølser. For det hører ligesom til et ordentligt stumpemarked – som sild til snapsen ved julefrokostbordet. 

Del denne historie på: