Terrariet og Ramasjang redder frøer

Vissenbjerg

26. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Terrariet Reptile Zoo i Vissenbjerg er lukket ned på grund af Covid-19 og åbner først igen 21. maj. Men Terrariets biologer og formidlere brænder for igen at formidle om bevarelse af krybdyr og padder. Derfor har Terrariet allieret sig med DR´s event afdeling. Her sidder nogle entusiastiske naturforkæmpere, der også elsker at formidle om Danmarks natur- og dyreliv og bevarelsen af den. Det skriver Terrariet i en pressemddelse.

Tirsdag  27. april  klokken 8.30-13.45  vil DR Ramasjang sammen med Terrariet besøge et vandhul tæt på Vissenbjerg Skole, nærmere bestemt findes vandhullet ved Duedalhuse tæt ved rundkørslen i industrikvarteret.

Et fælles projekt kaldet Ramasjang Redder Frøerne vil være scenen for de 138 inviterede børn fra Vissenbjerg Skole. De kommer i hold og i deres egne ”bobler”. Værterne sørger for, at det hele er corona-venligt. Eleverne skal bl.a. igennem fire poster; en Frølympiade (kvækkeløb, frøspring mm.), en frø-quiz, hvad er en god frø-gerning?, og poster om (lokal) frø-fakta med kyndig formidling fra terrariet.

Om Ramasjang Redder Frøerne

Ramasjang Redder har de forgangne år reddet bierne, havets dyr og fuglene sammen med landets børn. I år skal DR Ramasjang og landets børn redde frøerne. Vandhuller skal laves og forbedres, haletudser skal studeres og der skal males trædesten til vores grønne venner. Og vigtigst af alt: Så skal vi lære børnene, at selvom man er lille, så kan man godt gøre en stor forskel. Det gøres bl.a. med TV-serien Ramasjang Redder Frøerne, som kører lige nu. 

Deltagere

Seks skoleklasser fra Vissenbjerg Skole – 0.A, 0.B, 1.A, 1.B, 2.A & 2.B (i alt 138 børn)

 

Del denne historie på: