Terrariet har store forventninger til nyt velkomstcenter

Vissenbjerg

20. oktober 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Terrariet har ikke ligget stille under coronanedlukningen. Forleden blev nyt velkomstcenter og nye udstillinger indviet.

Efter to hårde corona-år med i alt ni måneders nedlukning håber Terrariet i Vissenbjerg på et helt almindeligt år i 2022. Helt almindeligt bliver det nu ikke, for der er sket ting og sager på Terrariet under nedlukningen.

Fredag eftermiddag indviede den fynske krybdyrzoo et nyt, 200 kvadratmeter stort velkomstcenter, som skal give gæsterne et helt andet førstehåndsindtryk, end de hidtil har fået. Samtidig kan Terrariet også byde på flere nye udstillinger, fortæller direktør Morten Jørgensen i en pressemeddelelse.

En på opleveren

Velkomstcentret rummer blandt andet en ny stor butik, et event- og mødelokale og et specialdesignet rum til giftige dyr.

-Der er ingen tvivl om, at vi med denne bygning igen kan øge det årlige gæsteantal. Ud over, at indgangspartiet giver mulighed for at opbygge endnu en udstilling, der kan tiltrække flere dagsgæster og turister til Assens Kommune, så giver event- og skoletjenestelokalet også rigtig god mulighed for at skabe mere omsætning. Vi kan skabe et anderledes forum placeret midt i landet, hvor mødedeltagere og elever samtidig kan få en på opleveren, siger Morten Jørgensen.

Bæredygtighed

Det er Assens Kommune, der har finansieret størstedelen af nybyggeriet, som i øvrigt er opført i lokale mursten fra Strøjer Tegl, der er CO2-neutralt produceret. Og bæredygtigheden stopper ike ved murstenene. Også i daglige processer vil den blive tænkt ind, ligesom der er opsat ladestandere til gæsternes el-biler, før direktøren opmærksom på.

Blandt de nye udstillinger, som har kunnet besøges, men som på grund af corona ikke var blevet officielt indviet før i fredags, er blandet andet en med dyr fra Madagaskar og Sydøstasien. Og udvidelsesplanerne slutter ikke med det.

 – Vi har flere nye udstillinger, der er blevet færdige det seneste år, og vi arbejder hårdt på at bygge og skaffe midler til endnu flere oplevelser. Blandet andet et stort hus til de store komodovaraner, fortæller Morten Jørgensen.

Også fremtidige byggerier vil blive opført i murstenen fra Strøjer Tegl.

Del denne historie på: