Røverfesten: Aldrig før har underskuddet været så stort

Vissenbjerg

30. oktober 2021

Af Lise Wolf -lw@folkebladet.net

Gæsterne svigtede årets røverfest, men takket være en økonomisk håndsrækning bliver der også fest næste år

Røverfesten anno 2021 var ikke som den plejer at være. I første omgang så det ud til, at den overhovedet ikke blev til noget, fordi forsamlingsforbuddet som følge af pandemien indebar, at man godt måtte samle 1000 mennesker, men de skulle være inddelt i sektioner à 200.

Siden blev der åbnet mere op. Nu var det tilladt at samle op til 5000 personer til en festival, de skulle blot opdeles i sektioner à 1000.

– Derfor troede vi, at vi kunne lave et opsæt, hvor vi kunne få det til at løbe rundt. Det ville dog ikke være i en Røverfest, som vi kendte den, da vi ikke kunne have et tivoli og et kræmmermarked, hvor publikum i de enkelte sektioner ikke måtte mødes, siger formand Allan Nielsen i en pressemeddelelse.

Løsningen blev derfor den musikfest, som gjorde Røverfesten 2021 speciel i forhold til forgængerne, tilsat Røverbanko om torsdagen.

Det sidste skulle vise sig at være en god ide. 380 bankospillere dukkede op, og spillet indbragte et overskud på 35.000 kroner.

Det var til gengæld også årets mest positive resultat.

Havde ventet mange flere

– Med et program, hvor Magtens Korridorer spillede fredag og Sømændene lørdag, havde vi en klar forventning om, at vi sagtens kunne sælge minimum 1500 billetter begge dage, da vi tidligere med et mindre program havde trukket endnu flere, fortæller Allan Nielsen.

Trods reklametiltag og mulighed for transport fra Odense gik det i Vissenbjerg som ved mange andre festivaler og koncerter i sensommeren. Publikum svigtede.

Det blev til 1700 solgte billetter i alt og ikke nok til, at økonomien hang sammen trods en velbesøgt søndag. Resultatet blev et underskud – det største i Røverfestens 58-årige historie.

Staten som redningsmand

Frygten var, at underskuddet ville blive på over 300.000 kroner. Heldigvis var det stadig muligt at søge støtte i Aktivitetspuljen under Slots- og Kulturstyrelsen, som netop var oprettet for at holde hånden under dem, der forsøgte at sætte gang i kulturlivet igen efter nedlukningerne.

Røverfesten søgte og fik 350.000 kroner, men nu da regnskabet er afsluttet, viser det sig, at minusset blev knap så stort – “kun” 250.000 kroner, så de ekstra 100.000 er sendt tilbage til giveren.

– Puljen gjorde desuden, at vi kan fortælle, at vi er klar til at begynde planlægningen af Røverfesten 2022, hvor vi forventer at komme tilbage med et mere normalt opsæt, fortæller en tilfreds Allan Nielsen.

Del denne historie på: