Røverfesten 2024 er reddet

Vissenbjerg

Af lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det lykkedes at finde en løsning, hvor Allan Nielsen fortsætter som formand og andre tager teten under afviklingen af festen.

I slutningen af det gamle år, så det sort ud for Røverfesten, den 60 år gamle byfest i Vissenbjerg. Formanden for Røverfestudvalget, Allan Nielsen, sagde, at han efter 10 år som ansvarlig for afviklingen ikke længere kunne holde til at være på fra bankospillet torsdag aften, til den sidste gæst forlod festpladsen om søndagen. Andre måtte tage over, ellers var det slut med den årelange tradition, for heller ikke bestyrelsen ville kæmpe for den. Man havde da allerede gennem længere tid været på udkig efter andre til at tage helt eller delvis over, men uden held.

Nu er der imidlertid fundet en løsning. Der bliver også en Røverfest i 2024. I denne uge holdes det første planlægningsmøde.

Allan Nielsen sagde i december til Folkebladet, at han var villig til fortsat at stå for det administrative som formand, hvis blot en anden ville tage over, mens det gik løs på festpladsen, og det er den løsning, man nu har valgt at gå videre med.

– Jeg fortsætter som den administrative formand og styrer hele opsætningen indtil bankospillet torsdag, hvor to tager over under selve festen, og den løsning har bestyrelsen nikket ok til, fortæller Allan Nielsen.

Han kan nu for første gang i 10 år se frem til at nyde festen, og selv bestemme, om han har lyst til at være der.

– Hvis jeg er der, er det ikke sådan, at jeg ikke vil gøre noget, men det er vigtigt, at jeg ikke er tvunget til at være der, siger Allan Nielsen og fortæller, at han nu for første gang vil kunne deltage i en børnefødselsdag i familien, der falder i netop de dage, hvor Røverfesten afvikles – første weekend i august.

60 årige Allan Nielsen fortæller, at det er en ung mand på 43, der sammen med en anden har sagt ja til at tage over under selve festen, så ham regner han med, der er mange gode år i endnu.

– Hvis det kører godt, er det det, vi fortsætter med, siger han.

Del denne historie på: