Røde Kors klar med nyt familietilbud

Tommerup/Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Røde Kors i Tommerup holder allerede familieaftener i Det grønne Røde Kors Hus nogle fredag aftener klokken 17-19, hvor børn kan lege, spille, lave perleplader med mere, og de voksne kan tage forskellige samtaleemner op. Nu udvider man tilbuddet med nye familierettede aktiviteter, der er målrettet familier med børn/unge, der bor i postnummer 5690 Tommerup og 5492 Vissenbjerg, som kan have svært ved at få økonomien til at række.

Tilbuddet henvender sig til såvel danske som udenlandske familier i Tommerup og Vissenbjerg.

Der er planlagt fire arrangementer i årets løb, og de vil være gratis eller ganske billige at deltage i.

Arrangementerne er samtidig et forsøg fra Røde Kors’ side på at række ud til familier, der kan have behov for hjælp.

Røde Kors uddeler allerede julehjælp, men har også fået mulighed for at hjælpe med at søge økonomisk tilskud hos Egmontfonden til børn og unge under 18 år i forbindelse med børnefødselsdag, til udstyr til fritidsaktiviteter, kontingenter til idrætsforeninger, en skoletaske, konfirmation, dåbsfest og familielejre. Der er tale om beløb op til 1000 kroner.

Men det kræver altså, at man har kontakt til disse familier, og derfor håber man, at tiltrække nogle af dem via de planlagte aktiviteter.

Familienetværket planlægger også en sommerlejr i Kerteminde i den første uge af skolernes sommerferie. Tirsdag-torsdag, 2.-4. juli går turen til vandrehjemmet i Kerteminde. De deltagenede familier skal selv finde ud af at komme til Kerteminde, herefter er alt betalt, fortæller Inge Holst fra familienetværket, der opfordrer familier i Tommerup og Vissenbjerg-områderne til at henvende sig allerede nu. 

Del denne historie på: