På Interrail-rejse til fem byer i Europa

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

I hele januar vil man i den gamle byrådssal i Vissenbjerg se væggene fyldt med underfundige sort-hvide fotografier fra fem byer i Europa.

Det er Vissenbjerg Borger- og Kulturforening, der udstiller billeder af fotograf Peder Fredskild fra Tommerup. Billederne har han taget på en rejse i 2021, sponsoreret af Assens Kunstråd. Ideen var at møde mennesker, opleve mærkværdigheder og sanse stemninger i mindre byer, hvor vi ellers sjældent kommer som turister.

– Det er en øvelse i at se og sanse. Med kameraet, et interrail-pas og et par gode støvler som vigtigste redskaber. Jeg var tre dage i hver af fem mindre byer spredt over hele Europa, fortæller Peter Fredskild i en pressemeddelelse.

Konceptet var: Ud af toget. Ingen research. Ingen forudfattede meninger, bare modtagelig for indtryk.

– Mit Europa viser venlighed, tillid og mennesker i arbejde, kærlighed og fordybelse. Det blev et møde med hjemløse, studerende, håndværkere, borgere, pensionister og korsriddere. Mit Europa hænger sammen fra nord til syd og fra øst til vest. Selv med de forskelle, der er i sprogenes utilnærmelighed, religionernes synlighed, stemmernes toneleje og frokostpausens eller siestaens længde, siger han endvidere.

Der er adgang til udstillingen gennem biblioteket i den betjente åbningstid, og fredag 12. januar klokken 15.30 er der talk og vin, hvor Peder Fredskild vil være til sted og fortælle om sine rejser med kameraet og krydre med anekdoter undervejs. Han vil også vise flere billeder, end der er blevet plads til på udstillingen. Vissenbjerg Borger- og Kulturforening byder på et glas vin. Der er gratis adgang til arrangementet for alle interesserede. (liw)

Del denne historie på: