Om selvbyg og bæredygtig opfindsomhed

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vissenbjerg Bibliotek byder torsdag 25. april indenfor til halvanden times foredrag om bæredygtige og opfindsomme boliger og fællesskaber frem vor store, ensartede boligblokke.

En lille lejlighed i København eller et rækkehus, man selv har designet og bygget i en eksperimenterende, bæredygtig bydel en halv times togtur fra det centrale København, eller oversat til fynsk, en lejlighed i et moderne boligkompleks i Odense eller selvbyg i Skalbjerg Høje? Hvad skal man vælge, når prisen er den samme?

Erfaringer med selvbyg i udlandet viser, at selvbyggerne bygger mere bæredygtigt, opfinder nye boformer til nye familietyper og skaber gode, aktive byrum,-

Arkitekt og lektor Anne Romme vil i foredraget, der begynder klokken 19, fortælle hvordan det kan oversættes til danske forhold. Hvad initiativrige danskere drømmer om, hvordan de gentænker fællesskab, hvordan man udvikler de juridiske og økonomiske rammer, og hvordan man sikrer, at det ikke ender som et eksklusivt kvarter for privilegerede borgere.

Foredraget er gratis, men kræver tilmelding på assensbib.dk. 

Del denne historie på: