Ny hjertestarter på fælleshuset i Høffnerhaven – kan bruges af alle

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

– Vi har efter ønske fra vores lejere i Høffnerhaven opsat en hjertestarter på fælleshuset, fortæller Anette Lebæk fra Lebæk Ejendomme, som ejer de 34 seniorboliger i Høffnerhaven. 

Helle Christensen, som sammen med sin mand, bor i en af boligerne, var hende, der slog på tromme for, at Høffnerhaven burde have en hjertestarter. 

– Vi kom fra Sjælland, hvor vi boede i et område med blandet bebyggelse, og der havde man gavn af en hjertestarter, så jeg syntes, at det skulle man også have i Høffnerhaven som er for seniorer, fortæller Helle Christensen.

Det var Lebæk Ejendomme med på, og hjertestarteren er opsat på fælleshuset. Og det er med omtanke, at den er det.

– Placeringen er valgt, så den også er let tilgængelig for andre i området, siger Anette Lebæk. 

Beboerne har også selv taget initiativ til at få undervisning i brugen af en hjertestarter, hvilket skete i fælleshuset mandag 13. november. 

Anette Lebæk gør i øvrigt opmærksom på, at det ikke kun er hjertestartere, som kan være med til at redde liv i tilfælde af akut hjertestop. 

– Man kan også melde sig som hjerteløber, siger Anette Lebæk. 

Hjerteløber kan man blive ved downloade en en app fra TrygFonden.

På TrygFondens hjemmeside kan man bl.a. læse følgende om hjerteløber: Du tilmelder dig TrygFonden Hjerteløber ved at downloade appen og oprette en bruger. Du kan tilmelde dig uanset hvor i Danmark, du bor. Vi anbefaler, at du føler dig robust og kompetent i livreddende førstehjælp, før du tilmelder dig – og du skal være over 18 år.

Del denne historie på: