Næste generation tager over hos Raitex A/S

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

I en alder af  76 år har Helge Leo Pedersen daglig leder og stifter af firmaet Raitex A/S besluttet at give tøjlerne videre til næste generation.

Fra 1. januar er det Kristian Leo Pedersen, søn af Raitex’s grundlægger Helge Leo Pedersen, der sammen med Søren Meiner Jensen, begge 47 år, skal stå for den daglig drift og udvikling af Raitex A/S. Helt slipper Helge Leo Pedersen dog ikke sit livsværk, idet han som nytiltrådt arbejdende bestyrelsesformand fortsat vil have sin daglige gang i Vissenbjerg-firmaet.

– Der kommer reelt ikke til at ske nogen ændringer. Kristian og Søren er et par erfarne, dygtige og kvikke unge mænd, der kender firmaet i dets nuværende form mindst lige så godt som jeg. I årevis har de bevist, at de kan drive firmaet og få ting til at ske, så jeg føler mig helt tryg ved, at de nu også officielt overtager det daglige ansvar, siger Helge Leo Pedersen i en pressemeddelelse.

At han selv bliver i firmaet, ser han som en fordel.

– Det er den bedste løsning at fuldføre generationsskiftet på denne måde, at den nye generation kan tage over, mens jeg stadig er her og kan være med på sidelinjen. Jeg kommer fortsat til at møde ind og deltage i hverdagens beslutninger, pointerer han.

Over 50 år er det foreløbig blevet til i firmaet for Helge Leo Pedersen, han indrømmer da også, at det ikke er uden vemod, at han nu træder et skridt tilbage.

– Siden jeg var 24 år har firmaet fyldt så godt som alle mine vågne timer, og det har været slidsomme, men mest af alt gode og meningsfulde år. At få lov at se Kristian og Søren tage over fylder mig mest af alt med glæde og stolthed siger han, men nævner også, at han stadig har masser af gode råd at bidrage med.

Om organisationsændringen siger Kristian Leo Pedersen:

– Det er vigtigt for os at understrege over for kunder og samarbejdspartnere at vi ikke kommer til at ændre noget i praksis. Vi kører firmaet videre på nøjagtig samme måde som hidtil, siger han, og Søren Meiner Jensen tilføjer:

– Meningen er, at Helge kan blive frigjort lidt, og at vi ellers driver firmaet videre, som han selv ville have gjort det. Kristian og jeg er godt klædt på til netop det, da vi i praksis har drevet firmaet sammen med Helge i mange år allerede.

Ud over Helge Leo Pedersen består Raitex’s bestyrelse af advokat Jørn Frølich, tidligere statsautoriseret revisor Arne Pedersen, Kristian Leo Pedersen, Kristine Bjørndal og Jannie Tholstrup.

Om Raitex A/S

Raitex blev i sin nuværende form etableret i 1971 af fabrikant Helge Leo Pedersen, men virksomheden har rødder helt tilbage til 1880, da hans hustrus tipoldefar grundlagde firmaet med udgangspunkt i produktion af olietøj til fiskerne. 

I dag driver firmaet en række produktionsenheder i det vestlige Ukraine med opgaver inden for møbelfabrikation, tekstilforarbejdning, montage, pakning og kvalitetskontrol.

Del denne historie på: