Musikskole- leder: Alle skulle have lov at spille musik

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

En ny, privat musikskole er kommet til Vissenbjerg. Skolen er for alle, du betaler for det, du får, og skoleleder Line Rosenlund er ikke bange for at love, at du kan spille en melodi efter de første 25 minutter

– Skal jeg ikke lige lære jer at spille på instrumenter og hvordan man synger. Nogenlunde sådan spurgte Line Rosenlund, indehaver af den private musikskole Rosenlund Musik, der efter fire år i Odense nu også har åbnet en afdeling i Vissenbjerg, Spar Band, som mange måske vil have oplevet promovere sig fra taget på Spar i Vestergade.

Nu får bandet undervisning i stuen hos Line Rosenlund og Anders Abel på Duedalen i Vissenbjerg.

Det musikalske par tilbyder også undervisning i sangskrivning, alle rytmiske instrumenter, stemmetræning, keyboard og forskellige strenginstrumenter.

– Vi har også planer om at starte vokalgrupper, som er mere rytmisk funderede end de fleste kor, siger Line Rosenlund, der selv er uddannet korleder og har undervist i kor siden 2016, så kor er der også planer om.

– Men vi skal lige have det andet til at køre, siger hun.

– Er der noget, vi ikke kan tilbyde, henviser vi til Odense eller Assens Musikskole, siger Line Rosenlund.

Man betaler for det, 

man får

Grundtanken i den nye musikskole er, at alle skal have muligheden for at udfolde sig musikalsk og især for at prøve sig af uden at skulle binde sig for en hel sæson.

Derfor er det fast kotume, at man kun betaler for den undervisning, man får. Du kan melde dig til klaverspil om torsdagen klokken 14-15, men kan du ikke komme næste torsdag, betaler du ikke, eller du får en anden tid.

Lærerne skal også ud at spille

Og lige så fleksibel, musikskolen er over for sine elever, er den over for underviserne. Line Rosenlund lægger vægt på, at de kommer ud at spille, hvis de gerne vil, og ramler det sammen med deres undervisning, ja så aflyses timen eller erstattes med en anden tid.

Hun medgiver, at det kræver en del logistik at få det hele til at gå op, men det tager hun gerne for at alle kan komme til at spille musik.

– Det er en god hobby for børn. Man kan sidde der med sit instrument i stedet for sin Ipad og underholde sig selv på en sund måde, påpeger hun.

– Det kan gøre så meget for et menneske at finde ud af, at musik er rimeligt tilgængeligt. Hvis nogen siger, jeg ville ønske jeg kunne…, så siger jeg: så kom og prøv. Giv det et skud og se, om du kan, siger Line Rosenlund, der godt tør love, at hendes elever kan tage hjem og spille en melodi efter de første 25 minutters undervisning.

Hele familiens interesse

Rosendal Musik har for tiden syv på lønningslisten. Der ansættes efter behov.

– Folk vil gerne arbejde her, da arbejdsvilkårene er meget anderledes, påpeger Line Rosenlund og nævner, at alle undervisere er højtuddannede inden for musik, eller har levet af musik i mindst 20 år.

-Alle ved, hvad de laver, og hvad jeg gerne vil have, de skal kunne, siger hun.

Line Rosenlund er også læreruddannet og underviser på Marie Hørlycks Skole i Odense, ud over at være udøvende musiker og altså leder af sin egen musikskole.

– Og så har jeg et spædbarn fra januar. Heldigvis har jeg en mand, der gør det samme. Vi når det hele, fordi det er hele familiens interesse, siger hun.

Del denne historie på: