Lokalråd vil opfordre flere til at tage bussen i stedet for bilen

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vissenbjerg Lokalråd får kommunal støtte til kampagne, der skal få flere til at overveje at lade bilen stå og tage bussen i stedet – også for klimaets skyld.

Vissenbjerg

Af Lise Wolf

Fra 19. februar er det slut med at tage bussen hjem fra sene aften og weekendture til Odense, hvis man bor på den strækning mellem Odense og Assens/Haarby via Vissenbjerg og Aarup, der betjenes af busrute 130/131. I modsat retning går der ingen busser efter klokken 19 på hverdage og 20 om lørdagen.

Årsagen er nødvendige besparelser i Fynbus, den direkte konsekvens af, at ikke nok bruger busserne. Der er især i kølvandet på pandemien sket en nedgang i antallet af passagerer, der benytter ruterne.

Derfor kan man også risikere, at det kun er begyndelsen på en udvikling, der måske en dag betyder, at der slet ikke kører nogen busser.

Lokale har allerede samlet godt 1400 underskrifter mod forringelserne, og nu melder Vissenbjerg Lokalråd sig også på banen.

Lokalrådet vil forsøge at vende udviklingen med en happening, og har fået 

4550 kroner, svarende til det ansøgte beløb, fra kommunens Lokalsamfundspulje, til dækning af eventet.

Flyers og morgenbrød

Det skal bruges til flyers og morgenbrød, som lokalrådet vil møde bilisterne med ved alle udfaldsveje fra Vissebjerg samt foran bageren og Spar, den dag happeningen finder sted.

Det er endnu ikke fastlagt hvornår, og Troels Beck fra Vissenbjerg Lokalråd medgiver på den baggrund, at man nok er for sent ude i forhold til at redde de slettede afgange på busruten.

– Vi var nødt til at have pengene til det først, forklarer han, og det var først i sidste uge, at fordelingen af de 500.000 kroner fra Lokalsamfundspuljen er blevet politisk behandlet.

Det er da også benyttelsen af offentlig transport mere bredt set, lokalrådet gerne vil have bilisterne til at overveje. – Også for klimaets skyld.

Brug pendlerturene

– Vi vil gerne mere generelt prøve at få nogle til at overveje, at tage pendlerturen i stedet for bilen, siger Troels Beck. Derfor vil Lokalrådet også gerne have repræsentanter fra Fynbus med til dets happening, som skal være med til at fortælle om, hvor billigt det er eksempelvis med et pendlerkort.

Flexture ikke så fleksible

Hvis ruten bliver helt nedlagt, så er der tog fra Skalbjerg og Bred, som man så skal finde ud af at komme til, og flextrafik som alternativ.

– Men flextrafik gælder kun til grænsen til Odense, hvor man så skal finde over i en bus. Og Flextrafik skal bestilles senest to timer i forvejen, så det kræver meget planlægning af 

både ud og hjemtur, og så bliver det hurtigt lettere at tage bilen, hvis man har en, påpeger Troels Beck.

Fakta:

De fik også del i Lokalsamfundspuljen – Tallene i parentes er det ansøgte beløb

Assens Cable Club 100.000 kr. (125.000)

FDF Tommerup St. 40.000 til bålhytte (57.500).

Grundejerfore. Kirsebærhaven 26-58, Aarup, 30.000 kr. til legeplads (168.423).

Helnæs Andelsfryseri 75.000 kr. til renovering (114.526).

Helnæs Lokalråd 25.000 kr. til rekreativt område ved sportspladsen (436.100), er tidligere støttet af puljen.

Jordløse Lokalråd og DN, 40.000 kroner til forprojekt for etablering af sammenhæng mellem Jordløse Bakker og Haastrup Bjerge (60.000).

Langsted Borgerforening til 27.000 kr. til madpakkehus ved gadekæret (27.500).

Lokalrådet Salbrovad og omegn 20.000 kroner til flagallé, fællesareal og forskønnelse af mødested (20.000).

Turup Bylaug 50.000 kr. til etablering af muldtoilet på det grønne område (50.000).

Thorøhuse Bylaug 3.750 kr. til arrangement for nye beboere (7.500).

Aarup Lokalråd 35.000 kroner til  Aarup Medborgerdage 2023 (100.000).

Del denne historie på: