Lørdag begynder med et røveroptog

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Der er forskel på de røvere, som for 700-900 år boede i underjordiske gange i de mørke og ufremkommelige skove omkring Vissenbjerg, og så de røvere, der på lastbiler og andre køretøjer kører rundt i og omkring Vissenbjerg By lørdag for- og eftermiddag. 

De første, siger overleveringen, lå på lur ved den store hovedvej mellem Odense og Middelfart for at overfalde de rejsende, der trodsede alle gode råd om at tage en omvej. Mændene slog de ihjel, mens kvinderne blev udsat for det, der var værre end døden. Og så stjal røverne selvfølgelig den rejsendes guld og ædelstene.  

Nutidens røvere er sådan set ikke røvere, de stjæler allerhøjest folks opmærksomhed. Og det er til at forstå, for de har klædt sig ud, som skulle de til karneval eller fastelavnsfest, og stille er de ikke, nej de råber, hujer og griner højlydt af hinandens (dårlige) vittigheder, og glæder sig til, at der venter (flere) gratis øl, når de når frem til Røverkroen på festpladsen. Fuld fortjent, for røverne har været i sving fra klokken ca. 9.20 og når først i mål efter klokken 15. 

Del denne historie på: