Lastbiler holder deres indtog til Røverfesten

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Røverfesten er klar med et program, der både byder på publikum-darlings og helt nye tiltag.

En overgang var der risiko for, at den 60. Røverfest, den i 2023, også blev den sidste. Formand Allan Nielsen var ved at være træt efter mange år på opgaven og ønskede at blive afløst. Det lykkedes med en deleordning, så Allan Nielsen fortsat arbejder bag kulisserne, mens andre og yngre kræfter har påtaget sig at være til stede på pladsen, de fleste af døgnets timer, mens festen står på. Og fest bliver der.

Røverfesten, der løber af stablen 1.-4. august har netop offentliggjort sit program, og vi kan afsløre, at den både byder på traditioner og nyheder. Hvad det første angår, er bankospillet i hallen på førstedagen – torsdag – et sikkert hit. Samme dag og samtidig lokker Røverkroen med gratis entre, når Thomsen Tonight underholder.

Lastbilparade

Er du til lastbiler, så bliver der noget at kigge på fredag. Og nej, det er ikke fordi, Røveroptoget, der også af og til benytter sig af lastbiler, når røverne skal rundt i området, er rykket en dag frem, der er simpelthen som noget helt ny udstilling af lastbiler uden for festpladsen i tre dage – fredag til søndag. 

– De har det på flere markeder, og nogle har spurgt, om vi ikke også kunne få det her, måske kan det trække lidt flere besøgende til, siger Henrik Kirk, der er ansvarlig for underholdningen.

Lastbilerne vil befinde sig uden for selve festpladsen, så det koster ikke noget, at kigge nærmere på dem.

Ikke alt røbes nu. Således ikke det “store navn”, der optræder på den udendørs scene fredag aften, men det bliver i samme kaliber som Gobs, der hunderholdt sidste år, og som trak rigtig mange til, lover Henrik Kirk.  DJ Martin Lewis tager efterfølgende over og sørger for, at musikken spiller til midnat. Indenfor i Røverkroen er der denne dag Souvenirs og Bodega Duo.

Buffet i kroen

Lørdag er der naturligvis røveroptog, men der er også fællesspisning i Røverkroen og her bydes som et nyt tiltag på buffet fra Hanne Limkilde i Bethesda. Harske Hubbi, der var med til Røverfesten for første gang sidste år, er med igen, også for at imødekomme et ønske fra publikum, fortæller Henrik Kirk. En lille pose støj er efterhånden blevet Røverfestens husorkester, de er gode til at sætte gang i feststemningen og lige populære hver gang. DJ Barney spiller til festen slutter.

Udendørs kan man opleve Område 69.

– Vi tror, de bliver rigtig store, og vil gerne være med fra starten, bemærker Henrik Kirk. Efter dem indtager DJ Martin Lewis endnu engang scenen.

Søndag er der i lighed med sidste år gratis entre for personer over 60, og der er lige så gratis morgenmad fra Vissenbjerg Bageri. Det er også dagen, hvor der er underholdning for de yngste. Den del tager Sherif Haps, der synger børnesange, sig af klokken 11.

Henrik Kirk har ikke glemt de hug, han fik i fjor, for musikalske sammenstød mellem det, der skete i Røverkroen og på pladsen udenfor. Det skulle blive løst i år blandt andet ved at vende en højtaler og skrue lidt op for den.

Lokal stemme lukker festen

Er du fan af youtuberen Niki Torpgaard, er der, ligeledes søndag mulighed, for billeder og autografer med ham.

Årets sidste optræden bliver med lokale Kristina Scou, der også har været med en gang før.

Røverfesten 2023 blev et rekordår, med stort overskud, der traditionen tro går til det lokale idrætsliv samt Vissenbjerg Kultur- og Idrætscenter. Ved at lytte til gæsterne og invitere sikre  publikumstræffere indenfor igen, håber arrangørerne  – om vejrguderne vil – på endnu et godt år for den traditionsrige fest.

Ikke alt har dog kunnet opfyldes. For eksempel har det også været et stort ønske igen at få besøg af et tivoli. Det har ikke været muligt, til gengæld bliver der lidt flere tivoliagtige boder, som skydetelt og rodeotyr med mere, fortæller Henrik Kirk. Legelandet, som var nyt sidste år, er med igen, og denne gang er åbningstiden udvidet med en time og med en billet til pladsen er entréen hertil også betalt.

Del denne historie på: