KFUM-spejderne klarede 24 timer i Aarup Kirke

Vissenbjerg og Aarup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Troppen+ ved KFUM-Spejderne i Vissenbjerg, som består af de tre patruljer ”Øøøhhh…”, ”Bla-bla-bla” og ”Carls disciple”, drog lørdag d. 30. september afsted mod Aarup, hvor de skulle tage mærket ”24 timer i kirke” i og omkring Aarup Kirke, skriver Niels Hansen fra troppen i en dagbog. 

Rundvisning

Mærket handler om, at spejderne skal opholde sig indenfor kirkens dige i 24 timer. De skal spise, sove og udføre forskellige aktiviteter, der har med kirken og lokalområdet at gøre.

Troppen+ og deres ledere mødte ind ved sognehuset i Aarup kl. 11 og kl. 11.15 var der rundvisning i Aarup Kirke og på kirkegården. Det stod sognepræst Rikke Steen Knudsen og organist Elisabeth Koch for. 

De fortalte kirkens historie, bl.a. hvordan kirken adskiller sig fra andre kirker i Danmark, hvordan man bruger kirkens orgel og hvordan kirkegården er bygget op.

Bagefter var der tid til at blive installeret i det ene mødelokale i sognehuset, hvor der blev lavet spisebord, spillebord og LEGO-bord.

Aarup Kirke i LEGO

Spejderne fik at vide, at der ville være et par løb i løbet af dagen og at der ville være en gennemgående aktivitet indtil kl. 20.00, hvor hver patrulje skulle bygge Aarup Kirke i LEGO. I de tre konkurrencer ville der være præmier til vinderpatruljerne.

Eftermiddagen blev brugt på bl.a. et Tip en 13’er-løb om Aarups historie, hvor posterne var sat ud omkring sognehuset, bygning af LEGO-kirker, spil af forskellig slags og pudsning af spejderfanerne.

Aftenmenuen bestod af byg-selvburgere med masser af lækkert indhold. 

– Det havde aftensmads-

holdet virkelig godt styr på, skriver Niels Hansen.  

Kl. 20.00 havde Troppen+ bygget tre flotte LEGO-kirker. Der blev lavet en afstemning inde i vores Facebook-gruppe og LEGO-kirkerne blev også delt i LEGO-entusiasterne i Danmark-FB-gruppen, hvor der kom meget positiv feedback.

Afstemningen kørte indtil kl. 22.00, hvor vinderen blev udråbt. Ventetiden blev brugt på flere spil, flotte spejdertoner fra sognehusets keyboard og spejderne fik også set Guillermo Del Toros ”Pinocchio”.

En smule uhyggeligt

Troppen+ fortsatte med at hygge med Jim Carrey-klassikeren “Liar Liar” og omkring kl. 00.00 blev de sendt på et natløb ude på kirkegården, hvor Tip en 13’er-løbet handlede om Aarup Kirkes historie. Det var en smule mørkt og en smule uhyggeligt.

I sikkerhed igen inde i sognehuset så spejderne det sidste af ”Liar Liar” og bagefter fik de set ”Ace Ventura: Pet Detective”, mens Troppen+ faldt stille og roligt i søvn rundt omkring i soveposerne i lokalet.

Om morgenen lavede morgenmadsholdet pandekager til alle. De smagte rigtig godt og alle blev mætte.

Bagefter var det tid til at rydde op og få styr på soveposer, tasker og liggeunderlag. Der blev fejet, støvsuget og vasket gulv.

Spejderne begav sig op mod kirken omkring kl. 9.45, så de var klar til søndagens gudstjeneste, hvor de skulle stå med faner. 

Det så godt ud og spejderne voksede en halv meter af at prøve at stå med faner. 

Til sidst blev der sluttet af med kage i sognehuset og Troppen+ sluttede af med at synge ”Kære far i høje himmel”. 

Del denne historie på: