Jubilæumsåret blev også rekordår for Røverfesten

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

261.000 kroner. Så mange penge bliver nu sendt i retning af Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter og VGIF fra Røverfesten. Aldrig før har overskuddet været så stort.

Et vejr, der ikke kunne være meget bedre til en byfest, og et musikprogram, der ramte bredt, og for eksempel skabte kø helt ud til Vestergade om fredagen, det er Henrik Kirks forklaring på, at Røverfesten 2023 gav et overskud, der ikke er set tidligere i Røverfestens 50 årige historie.

– Det er dejligt i jubilæumsåret at kunne give noget tilbage til hallen og foreningerne, siger Henrik Kirk, der er underholdningsansvarlig for Røverfesten og allerede i fuld gang med planlægningen af næste års fest.

Med 261.000 kroner overgår overskuddet med 11.000 kroner den hidtidige rekord fra 2019 på 250.000 kroner, ellers har det med enkelte undtagelser ligget omkring de 150.000 krone i mange år.

Røverfesten i år blev mødt af en del kritik. Mange syntes, det var for dyrt at komme ind på pladsen. Og det var det måske også, hvis man bare ville ind at møde gamle venner og drikke en øl med dem. Men med i armbåndsprisen på 250 kroner for alle dage er også det fulde musikprogram.

– Vi kan sagtens skære ned i entréprisen, men så kan man ikke forvente det samme program. Vi har også mange udgifter, påpeger Henrik Kirk, og musikerne er også blevet dyrere.

Nogle justeringer vil der dog komme til næste år.

– Vi vil nok gøre mere for at reklamere for, at legelandet er med i prisen på 250 kroner for voksne og 150 kroner for børn. Jeg er også enig i, at maden til fællesspisningen ikke var pengene værd, der vil vi finde en anden løsning, men der var også nogle, der syntes, at det var fedt med noget at vælge imellem, bemærker Henrik Kirk.

Og så lover han, at hvis man møder op til en koncert, man gerne vil overvære, så vil man ikke blive forstyrret at lyden fra pladsen udenfor.

– Vi undgår dobbeltbookinger og får vendt højttalerne, så man kommer til at kunne høre, uanset hvor i teltet, man står, siger han.

Populære gengangere 

Henrik Kirk er som nævnt i fuld gang med at forberede næste års fest, og går med på at løfte sløret for et par af de navne, han har sikret sig til underholdningen.

– Selv om jeg ikke er meget for det, kan jeg røbe, at vi har En lille pose støj, som nærmest er vores husorkester, – og næste år er lyden i orden. Harske Hubbi trak også godt og kommer igen lørdag, afslører han.

Hvad der skal ske søndag er under overvejelse. Selv om man trækker med et godt navn, bliver søndag aldrig den store dag, erkender Henrik Kirk.

Overordnet set opsummerer han:

  Vi skal finde en balance, så vi ikke er for afhængige af vejret, og vi skal skære, hvor vi kan uden at gå på kompromis med kvaliteten, og så skal vi have både noget for de unge, der kommer langvejs fra og for de modne.

Del denne historie på: