Informationsmøde om ny jernbane over Vestfyn

Ejby-Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den nye jernbane mellem Odense Vest og Kauslunde nærmer sig en realisering. Vejdirektoratet inviterer til informationsmøde om projektet. Naboer vil desuden blive inviteret til særlige nabomøder.

Vejdirektoratet anlægger sammen med Banedanmark en ny, dobbeltporet højhastighedsjernbane, der løber fra Odense Vest til Kauslunde lidt øst for Middelfart. Sammen med Fynske Motorvej kommer banen til at udgøre en ny fælles transportkorridor for kollektiv trafik og andre trafikanter.

Det er et meget vigtigt projekt, som vil få stor betydning for hele Vestfyn og ikke mindst for togtrafikken mellem landsdelene. I Vejdirektoratet ser vi meget frem til at møde projektets nærmeste naboer og få muligheden for at præsentere projektet, som vi har været i gan med at forberede i mange år, siger projektchef Janie Winther Ipsen i en pressemeddelelse.

Det er Vejdirektoratet, der er bygherre på det samlede anlægsprojekt og anlægsmyndighed på jernbaneprojektet, som udføres i samarbejde med Banedanmark.

Infomøde tirsdag

Tirsdag 3. maj klokken 19-21 inviteres til informationsmøde i Ejby-Hallen. Her vil vejdirektoratet præsentere projektet for alle interesserede, såvel omfang som tidsplan vil blive fremlagt, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til fagfolk fra såvel Vejdirektoratet som Banedanmark og Energinet, der står for en nødvendig omlægning af naturgasledningen langs strækningen.

Alle skal have svar

Da alle skal have mulighed for at få svar på deres spørgsmål, holdes der også to opfølgende nabomøder, en form for åbent hus, hvor fagfolk fra Vejdirektoratet og Banedanmark vil være klar til at møde naboernes spørgsmål, og der skulle være god mulighed for at finde tid til det, da der er sat seks timer af til hvert møde. De holdes i henholdsvis Ejby-Hallen, Halvej 5 i Ejby onsdag 4. maj klokken 14-20 og i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter, Idrætsvej 3 i Vissenbjerg onsdag 11. maj, ligeledes klokken 14-20.

Del denne historie på: