I Vissenbjerg får du Fyns bedste fastelavnsboller

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det væltede nærmest ind med kunder, der skulle prøve Fyns bedste fastelavnsboller, da en konkurrence startet af TV2 i sidste uge kårede Vissenbjerg Bageri som vinder baseret på fynske stemmer.

– De kom også langvejs fra som både Kerteminde og Vejle, fortæller Michael Jensen, der også må erkende at nogle på grund af den overvældende interesse nok måtte gå forgæves.

I Vissenbjerg Bageri eksperimenterer de med fyldet i fastelavnsbollerne, og du kan ikke altid være sikker på at få den samme på søndag, som du købte sidste søndag.

Den opfindsomhed mener Michael Jensen, der har stået i spidsen for bageriet de seneste omkring 16 år, er en del af forklaringen på, hvorfor han og holdet, der også tæller en konditor, tre svende og en lærling foruden tre fuldtids- og en deltidsansat i butikken ud over en håndfuld unge, løb med sejren. 

Og det er resultatet af en holdindsats, nævner han flere gange. 

– Alle har kunnet skrive deres ideer på en seddel på køleskabet. Og personalet er gode til at byde ind med ideer også til andre ting, jo mere nyt jo bedre, siger bagermesteren.

Rødgrød og marengs

Ud over de mere kendte med hindbær, sveske, creme og fløde, er der lige nu også rødgrød og nutellaskum på repertoiret. Eller det var der i hvert fald i sidste uge, da Folkebladet var forbi. For der sker løbende udskiftninger.

Der er endnu godt tre uger til fastelavn, og inden da vil man måske også kunne sætte tænderne i en fastelavnsbolle inspireret af den kage, der hedder en bikube, som er en marengs fyldt med fløde og chokoladestykker. Den er dog stadig under udvikling.

Michael Jensen har ikke noget tal på, hvor mange fastelavnsboller, der langes over disken på ugebasis, men helt sikkert er det, at det er flere om søndagen end om mandagen, og at vi skal en uge ind i det nye år, før folk tilsyneladende har glemt nytårsforsætterne om slankekure og er klar til at sætte tænderne i en af de fristende kaloriebomber.

Og bagerens egen favorit? – for selvfølgelig spiser han også selv af dem

– Jeg ved ikke, hvad der er bedst, men den med nutellaskum er god lige for tiden, siger han.

Skulle du i øvrigt have lyst til at komme med på holdet i bageriet, så er der plads til en svend eller en lærling mere.

Fakta:

3200 fynboer deltog i afstemningen om Fyns bedste fastelavnsboller.

Vissenbjerg Bageri fik 17 procent af stemmerne

Baker Boys, Odense, 12 procent.

Brenderup Bageri, Wendorff i Odense, Svendborg og Faaborg, ni procent.

Byens Bager, Broby, syv procent.

Del denne historie på: