Frøken Andersens æbleskiver genoplives til den 60. Røverfest

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Æbleskiveteltet var fast inventar på festpladsen i mange år. Efter nogle års pause vender det tilbage til jubilæumsfesten – og det bliver med æbleskifter efter samme opskrift som for 60 år siden.

For 60 år siden var det Bernd Jacobsen og Ove Warncke, der stod i æbleskiveboden til røverfesten og bagte æbleskiver efter husholdningslærer frøken Andersens opskrift.

Når den 60. røverfest løber af stablen, vil den mangeårige tradition være genoplivet. Opskriften er den samme – hun var vores allesammens gamle husholdningslærer, siger Hanne Limkilde, en af de tre kvinder, der har aftalt, at der igen skal æbleskiver på menuen lørdag og søndag eftermiddag.

Og det bliver med friske æg, kærnemælk og stegt i svinefedt, helt som frøken Andersen ville have det.

I teltet står blandt andre Anni og Kathrine Jensen, som har familiebånd til de første æbleskivevendere.

Håbet med æbleskiveteltet er blandt andet, at nogle af de ældre gæster vender tilbage til festpladsen, fortæller Hanne Limkilde, der står for indkøb til æbleskiverne og sørger for, at der hele tide der friske forsyninger af råvarer.

– Der kommer ikke så mange ældre længere. Mange af dem har ikke så mange penge. Nogle kommer til morgenkaffen (som er gratis red.), siger Hanne Limkilde og fortæller også, at alle over 60 år har gratis adgang på pladsen søndag, som netop starter med morgenkaffen, hvor også årets røver hædres. Der bages æbleskiver såvel lørdag klokken 14-18 som søndag klokken 13-17, ligesom der sælges kaffe og kage.

Med siden hun var 13

Selv har Hanne Limkilde også noget at et jubilæum i år. Hun har været frivillig ved Røverfesten, siden hun var 13 år, det er 50 år siden i år, fortæller hun.

– De sidste mange år har jeg stået for at bespise alle hjælperne. Jeg laver den varme mad til dem, der bygger pladsen op i dagene op til og smørrebrød til de frivillige under festen, fortæller Hanne Limkilde, der i dag driver Bethesda – Vissenbjerg Samlingshus i det tidligere missionshus passende tæt på Røverfest-pladsen ved hallen.

Del denne historie på: