Formand: Kom kun godt tøj i genbrugscontaineren

Vissenbjerg

31. oktober 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

For mange bruger containeren til genbrugstøj til noget, der burde afleveres på genbrugspladsen, mener formanden  for Røde Kors i Vissenbjerg

De seneste to år har Røde Kors i Vissenbjerg støttet lokale projekter med sammenlagt 51.000 kroner.

– Går vi seks år tilbage har vi samlet set støttet lokalt med over 250.000 kroner, fortæller formand Troels Beck. Kun 25 procent af de lokale midler går til katastrofehjælp i udlandet.

 Pengene kommer fra overskud på salget i genbrugsbutikken, hvortil der heldigvis kommer mange genanvendelige effekter.

Troels Beck har dog en lille bøn – at man tænker sig om en ekstra gang – før man lægger tøj i genbrugscontaineren.

– Vi får desværre alt for meget tøj ind, som er i en tilstand, som ikke kan sælges. Er der huller, eller er tøjet slidt, så må vi frasortere det. Vi oplever desværre også af og til, at nogle tror, at vores containere er “affaldssteder” til tin, der retteligt burde på kommunens genbrugsplads, forklarer Troels Beck og tilføjer, at det giver meget sorteringsarbejde for de frivillige.

Altid brug for frivillige

Røde Kors i Vissenbjerg har i øvrigt altid brug for flere hænder, og aktuelt gælder det både butikken og bestyrelsen.

Søren Fisker, der har været med i 25 år, senest som kasserer og butiksleder og inden da som formand, har valgt ta trække sig, og afdelingen leder derfor efter en ny kasserer.

Også i butikken tager man gladeligt imod flere frivillige. Man kan melde sig som afløser en enkelt formiddag eller eftermiddag, eller mere, hvis man har tid. Kan man lide at strikke, kan man også melde sig i gruppen af kvinder, der strikker børnetøj, som efterfølgende sendes ud i verden til katastrofeområder. De mødes hveranden tirsdag eftermiddag i Aktivitetshuset på Nørrevænget.

Her er plads til både hygge, snak og en kop kaffe under arbejdet.

– Vi forsøger at kombinere arbejdet med hyggeligt samvær, fortæller Troels Beck og nævner, at foreningen for nylig har haft et foredrag med musik og gamle filmklip om den folkekære skuespiller Poul Reichardts liv.

Er man interesseret i bestyrelsesarbejde, kan man henvende sig til Troels Beck på tlf. 20 66 26 49, er det strikkeklubben, der trækker, skal man kontakte Sonja Larsen på tlf. 64 83 17 21.

Del denne historie på: