Fest for de aktive og dygtige medborgere

Vissenbjerg

10. november 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Tillykke, tillykke, tillykke. Fredag aften hyldede Assens Kommune sine aktive medborgere med en kæmpe fest i Vissenbjerg Idræts & Kulturcenter. Som højdepunkt uddeltes flere priser, mens sportsfolk, som havde præsteret stort, blev hyldet. 

Handicapprisen

Helle Juel, Barløse

Begrundelse for indstillingen:

Helle Juel har under corona-pandemien udvist vedholdenhed og ildhu, og dermed ydet en kæmpe indsats for at holde tilbud om motion og socialt samvær til ældre og handicappede i gang. Helles omstillingsparathed gjorde, at der trods nedlukninger i landet var mulighed for at kunne lave motion – udendørs og i al slags vejr. Senere under forsamlingsforbuddene, lavede Helle indendørs træningshold på det tilladte antal deltagere. Det blev til mange små hold, som alle fik samme gode oplevelse med en entusiastisk Helle i spidsen. 

Helle formår at tilsidesætte sig selv i hendes bestræbelser på at glæde og motivere andre. Således er Helle også yderst aktiv i Hjernesagen, ligesom facebook får en del af Helles opmærksomhed, hvor hun deler nyttig viden om aktiviteter, pårørendegrupper og motion i vores kommune til glæde og gavn for både ældre, sygdomsramte og handicappede. 

I DH er vi ikke i tvivl om, at Helle er et helt utroligt hjertevarmt menneske, hun er en fighter, en ildsjæl der ikke lader sig stoppe hverken af sygdom eller pandemier. Hun er en ener, og som hun selv siger: ”Man kan bukkes, men ikke knækkes”.

Årets forening

Skallebølle Sportsklub 

og alle frivillige i klubben 

(SBSK)

Begrundelse for indstillingen:

SBSK har 50 års jubilæum i 2021, men det betyder ikke at klubben står stille. SBSK er drevet af ildsjæle som har en unik evne til at tilpasse sig lokalområdet – den demografiske udvikling og tendenser i samfundet. 

Alene i år er der iværksat flere nye tiltag: 

• Outdoor – uden dørs aktiviteter 

• Pige/dame fodbold er mere end fordoblet i medlems antal 

• Fodbold for sjov er gået fra fem deltagere til 18 deltager 

• Fitness Center der åbner til oktober 

• Gennemførelse af Bøllefest trods covid-19 

Alt i alt en stærk forening bygger på traditioner men med et stort fornyelsesperspektiv, skabt af stærke frivillige kræfter, og stærkt forankret i lokalsamfundet.

Du gør en forskel 

Lone Simonsen

Tommerup Idræt og 

KFUM-spejderne i Tommerup

Begrundelse for indstillingen:

Lone gør en kæmpe forskel for foreningslivet i vores lokalområde. Lone er en stor og uundværlig del af to store lokale foreninger. Hun er formand for Tommerup Idræt og bestyrelsesmedlem og leder i KFUM-Spejderne i Tommerup. 

Lone gør ikke kun en forskel i Tommerup-området. Lone engagerer sig også i Folkeoplysningsudvalget og var efter kommunesammenlægningen med til at etablere et samarbejde mellem kommunens spejderorganisationer. 

Lone besidder en særlig og uvurderlig evne til at lytte til andres ideer, ændre kurs og gå nye veje. Lone bakker loyalt op og trækker straks selv i arbejdstøjet. Det er der talrige eksempler på, herunder da Tommerup Idræt blev skabt, og KFUM-Spejderne etablerede Højfyns Friluftscenter. 

Lones arbejdsindsats er ganske enkelt imponerende. Lone er typen som ikke komplicerer tingene, men får dem bare løst. Hun er en sand arbejdshest, og hvad man med rette kan kalde en kæmpe ildsjæl. Selvom Lone er i front i foreningerne, har hun ikke det store behov for selv at ”stå på ølkassen” og få opmærksomhed. Lone er en sand holdspiller og har det med at underspille sin egen betydning for foreningerne. 

Lone har et stort organisatorisk overblik og evne, men har selv fingrene i bolledejen. Hun er spejderleder for både familiespejder og 0.-1- klasses børn. Hun hjælper på diverse hold i Tommerup Idræt. 

Medborgerprisen

Michelle Hummel 

Pedersen

Ørsted købmand/

Ørsted beboerforening

Begrundelse for indstillingen:

Jeg vil gerne indstille Michelle Hummel Pedersen til årets medborgerpris for hendes uvurderlige og enorme indsats for at starte Ørsted Købmand som beboerdrevet forening. 

Foreningen har Danmarks rekord i hurtig proces! Michelle har med dygtighed og engagement formået at få hele Ørsted engageret i at oprette og drive en dagligvarebutik som ikke bare er en butik men et samlingspunkt for hele byen. 

Michelle har med en sjælden tæft forstået at drive en proces, men også involvere mange forskellige mennesker, udnytte de ressourcer der er i byen og kunne agere i og løse de konflikter som altid vil opstå, når der skal etableres noget nyt. Hvis Assens kommunes nye bosætningsstrategi skal lykkes, skal vi have flere ildsjæle som Michelle H Pedersen, og vi skal sætte pris på dem!

Idrætsudøvere til hædring 2021

Vissenbjerg Skytteforening

Kennet Andersen

Danmarksmester

pistolterræn

9 mm sekundskydning

Barløseborg Golfklub

August Thor Høst

Europamester

Golf for herrehold

Trampolinklubben Glamsbjerg 

Assens 2020

Ryan Fredensborg Møller

Danmarksmester 2021

Stortrampolin synkron U-14 1 plads

Stortrampolin

individuel U-14 2 plads

Tommerup Motocross og Speedwayklub

Merle Stigsen

Danmarksmester

Speedway Klasse 0

Mathias Stigsen

Danmarksmester/Fynsmester

Fynsmester Speedway Klasse 2

Motocross 65CC Klasse C

Victor Kristensen

Danmarksmester/Fynsmester

Speedway Klasse 5 (85c)

Nicolai Mikkelsen

Fynsmester

Nr. 2 ved Danmarksmesterskab

Motocross 85CC Klasse B

Nicolaj Meldgaard

Fynsmester

Motocross 125CC

Klasse B

Tommerup Skytteforening

Johanne Petra Skaarup Ditlevsen

Danmarksmester og Dansk rekord

Bronze til Danmarksskabet

10 m luftriffel

Landsdelshold 50 m Riffel

Matilde Herman

Fyens Mester 50 m Riffel cal. 22

Vissenbjerg Bred Motor klub

Dimitri Buch

Jacob Jensen

Andreas Olsen

Patrick Berlin

Danmarksmester for hold

Speedway 1. division 85cc

Magnus Bonde

Tino Stjernegaard Olsen

Danmarksmester for par

Speedway 50cc 1. division

Del denne historie på: