Et kor, man bliver glad af

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Hillside Gospel Singers havde 10 år fødselsdag, mens coronaen satte sit præg på vores aktiviteter – nu er det snart 12 år siden, det hele begyndte med en koncert og en fællesspisning i Bred Kulturhus.

Der trænes stemmer, da vi træder ind i kirkerummet en onsdag aften i maj. I en grad, så korsangerne efterfølgende tager sig til ørerne og snupper en tår af den medbragte vandflaske.

Korleder Anette Lynghøj går seriøst til værks.

– Husk at smile, ikke bare synge, at I gør det, siger hun. Lidt senere handler det om udtalen af det engelske ord through – og så skal man naturligvis holde sin stemme i det sekstemmige kor.

– Det er her, jeg får den energi, jeg skal bruge for at passe mit arbejde, siger Bente Petersen, der har været med i gospelkoret, Hillside Gospel Singers, siden starten for 12 år siden, og Lene Christensen, der har været med de seneste to år tilføjer lige så hurtigt og uden tøven:

– Man kan komme i alle slags humør, men når man går herfra, er man glad.

Folkebladet er kommet på besøg i Vissenbjerg Kirke til den sidste øveaften, inden koret åbner dørene for alle til sæsonens allersidste sangaften 25. maj.

Det er her, i kirken eller i sognelokalerne i Den gamle kro, de mødes hver onsdag fra klokken 19-21.30. Men det hele begyndte i Bred Kulturhus.

50 kom efter 

fællesspisning

Anette Lynghøj husker, at hun blev kontaktet af den daværende formand for Bred Kulturhus, efter at have givet en solokoncert der. Kulturhuset ville gerne skabe nogle aktiviteter og foreslog et gospelkor i samarbejde med kirken.

– Jeg var lige stoppet med et andet kor, så jeg havde en friaften til det, fortæller hun, og derfra tog det fart.

Her må Anette Lynghøj bryde samtalen, for det er ikke rigtigt, det koret er i gang med i baggrunden, hun må lige op og blande sig.

Koret blev annonceret til en fællesspisning i kulturhuset, og til første koraften dukkede 50 op.

Næste gang kom der 10 og i løbet af det følgende halve år blev koret langsomt bygget op til det det er i dag med 25+ medlemmer.

At koret ikke længere holder til i Bred men i Vissenbjerg, skyldes, at kommunen har sat den gamle skole/kulturhuset til salg.

Fra kirkekor og spejdersange til gospel

Koret tæller seks stemmer, med kvinderne i overtal fordeler de sig på 1. og 2. sopran, 1. og 2. alt, tenor samt bas

– Det, at vi har prøvet at få så mange stemmer i spil, betyder, at vi kan lave nogle fede numre med solister, siger Lene Christensen, der mest havde erfaring med spejdersange, da hun meldte sig til koret.

Som enkelte andre kormedlemmer har Bente Petersen tidligere sunget med i kirkens ungdomskor.

– Jeg er utrolig taknemmelig for at være i koret. Det er fedt at være med til at etablere noget for et andet publikum end det unge kor, siger hun.

Nye korsangere velkomne

Skulle nogen have fået lyst til sang med smil på læben og rytme i kroppen, så er der mulighed for at komme med i Hillside Gospel Singers. Koret mødes første gang efter sommerpausen onsdag 31. august. I den forbindelse vil der være to åbne øveaftener med stemmeprøve for dem, der kunne tænke sig at være med.

Del denne historie på: