Efter tre måneder: Boligsalget oppe med 78% i Assens Kommune

Vissenbjerg

27. april 2021

Pernille Brøsted bor lige nu i Ringsted med sin mand og datter på fire måneder. Men når kalenderen skriver maj, så går familien i gang med at bygge hus i Vissenbjerg, hvor de har købt en byggegrund af kommunen: 

– Vi havde straks en god mavefornemmelse, og kunne hurtigt se mulighederne i området, fortæller Pernille Brøsted. 

– Vi skulle finde en byggegrund, som passede til vores pengepung, og derfor kiggede vi uden for Odense. Og her havde Vissenbjerg det, vi søgte. En familieby, der ligger tæt på motorvejen, så vi kan besøge vores familie både på Sjælland og i Jylland. Der er vuggestue, børnehave, skole, natur, dagligvarebutikker og et aktivt foreningsliv og gode idrætsfaciliteter. Og så er det nemt at komme rundt på Fyn.”

Tendens: Flere flytter fra by til land 

Pernilles familie er ikke de eneste, der har slået sig ned i Assens Kommune. Siden 2017 har Assens Kommune haft mere end en fordobling i salget af kommunale byggegrunde til privat boligbyggeri; fra 10 solgte byggegrunde i 2017 til 24 solgte i 2020. Samtidig er hussalget steget med 78 procent, hvis man sammenligner de første tre måneder i år med samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Boligsiden. 

– Allerede inden corona ramte, så vi en begyndende bevægelse fra by mod land, og den bevægelse er blevet styrket det seneste år. Det kombineret med, at salgspriserne generelt er lavere uden for de største byer, og at man som køber dermed får mere plads for pengene gør, at mange boligkøbere kan se mulighederne i at bosætte sig i landkommuner som Assens. Men ikke mindst får man som køber samtidig adgang til rigtig meget natur, som også fylder en del på pluskontoen hos mange boligkøbere, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden. 

Kommunen er klar til at hjælpe endnu flere tilflyttere 

Assens Kommune er netop nu ved at udarbejde en bosætningsstrategi, der skal få flere til at flytte til kommunen og færre til at flytte ud af kommunen. For at styrke den indsats har kommunen netop ansat den 46-årige Svanborg Kristinsdottir som bosætningskonsulent. 

– Jeg glæder mig meget til de spændende opgaver, som venter. Både i forhold til at få gjort omverdenen opmærksom på de mange kvaliteter, som er her i kommunen, men også at kunne hjælpe dem, som overvejer at flytte her til med de mange praktiske spørgsmål, som kan opstå, når man kigger hus eller byggegrund i et område, fortæller Svanborg Kristinsdottir.

Del denne historie på: