Det gamle Fuglevig Mejeri kan blive et nyt kulturelt samlingssted

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Louis Jensen har mange drømme for Fuglevig Mejeri ved Vissenbjerg, som han har erhvervet for en slik, men lige for ligger et større renoveringsarbejde.

Nogle ville nok tage sig til hovedet og synes, at det hele virker noget uoverskueligt, hvis de havde kastet sig ud i det projekt, som 42-årige Louis Jensen har sat sig for.

I december overtog han det tidligere Fuglevig Mejeri, og i dag er han med enkelte håndværkeres og gode venners hjælp i gag med at renovere det noget forsømte bygningskompleks.

– Der er ikke gjort noget ved det de seneste 30 år, konstaterer han, mens han viser rundt i bygningerne.

– Der stod regnen ind og forårsagede fugtskader siger han og viser, hvor der nu – for at modvirke det – er lagt nye tagrender. 

Den store mejerihal, hvor der de senere år er blevet repareret lastbiler, trænger først og fremmest til en højtryksspuling, mener han, det er også her der står adskillige trelagsvinduer, der efterhånden skal erstatte de nuværende etlags, og gulve, som han også har sikret sig forsyninger af, inden priserne stiger for meget.

Lejlighederne først

Vinduer og gulve skal blandt andet bruges i de to lejligheder, som det er planen at renovere først.

– Den ene regner jeg med bliver færdig til sommer, så jeg kan bo der, mens jeg arbejder på det her. Den anden bliver nok færdig i efteråret, den låner jeg ud til folk, der hjælper, siger Louis Jensen, der ellers bor i et andet håndværkertilbud på Nordfyn, som han erhvervede på tvangsauktion for bare 45.000 kroner.

Men hvad får en mand med først Aarhus og de seneste 15 år København som sin base til at rykke ud på landet på Fyn?

Det korte svar er de høje huslejer i hovedstaden.

Og da han nu havde bosat sig på Nordfyn, kunne han lige så godt gøre det lettere for sig selv og flytte sine to virksomheder hertil. På internettet søgte han store billige ejendomme, og her dukkede Fuglevig Mejeri op.

Mange drømme

Louis Jensen forhandler, udlejer, reparerer og lejlighedsvis bygger han også højttalere i sine virksomheder Full Spectrum Sales og Full Spectrum Rentals.

Han ser det også som et plus, at stedet ligger tæt på Odense og motorvejen, midt i landet – og ikke mindst omgivet af smuk natur.

Han tager os med ud på en mark, der ligger mellem skoven neden for udsigten og det gamle mejeri. Den er kommunalt ejet, men Louis Jensen og nogle naboer har planer med den. 

Han fortæller, at Assens Kommune har lovet at hegne den ind, og så vil nogle naboer sætte græssende kvæg ud på den tilsyneladende næringsfattige jord. 

Kvæget tager græsset, så blomsterne kan få lov at komme til, forudser han. Selv har han lovet at lægge stald til.

Louis Jensen vægter et godt naboskab og er derfor også glad for, at naboer har opfordret ham til at lave kulturelle arrangementer, for det er netop en af de planer, han har for mejerihallen.

– Det er oplagt at lave kulturelle arrangementer her. Det kunne for eksempel være koncerter, måske et loppemarked, siger han. Selv har han tidligere lavet skulpturer og mosaikker. Det kunne han også arbejde med her, tænker han. Han kalde mejerihallen en projekthal.

Indenfor kan værelsesgangen oppe under taget, når værelserne har fået ny maling, radiator og ditto vinduer og en fælles opholdsstue måske udlejes til feriegæster, er en af hans andre ideer.

– Men jeg har med vilje ikke travlt siger han og har ikke  sat sig noget mål for, hvornår det skal være færdigt.

Del denne historie på: