– Det blev en fantastisk fest

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den 60. Røverfest blev en publikumsmæssig succes med god omsætning ikke mindst fredag og lørdag. Om det kan ses på overskuddet til idrætslivet, vil vise sig, når regningerne er betalt.

Publikum havde taget opstilling i Østergade og Vestergade i god tid lørdag eftermiddag. Nogle nød en fadøl foran bageriet, andre havde linet sig op på stole i forhaven, og atter andre havde rykket grillen helt ud på fortovet, mens de ventede på røveroptoget, der traditionen tro, lørdag var hele den gamle Vissenbjerg Kommune rundt, før det sluttede af med en runde på sportspladsen.

Det 60. røveroptog, blev også det hidtil største, fortæller Henrik Kirk, der ud over musikken også er ansvarlig for den del af Røverfesten.

55 vogne fra store lastbiler til små biler anno en forgangen tid, og 400 mennesker var med på turen. I år havde også vogne udefra meldt sit til optoget, fortæller Henrik Kirk.

Fredag og lørdag 

aften i top

Inde på festpladsen var der endnu lidt stille, da Folkebladets udsendte var forbi. Trods strålende solskin var der god plads ved de opstillede borde og ingen trængsel ved boderne, men det skulle man ikke tage fejl af. Festen er jo knap begyndt, fik vi at vide.

Og det bekræfter såvel formand Allan Nielsen som Henrik Kirk.

Lørdag eftermiddag er aldrig det helt store. Folk skal lige hjem og klæde om til aftenen, og det er generelt om aftenen, at det for alvor går løs på festpladsen. Sådan var det også i år.

Det var en noget spændt formand, der mandag, tirsdag og onsdag kunne kigge ud på regn og gråvejr, men da Røverfesten åbnede, forsvandt regnen.

– Jeg synes selv, det var hundekoldt fredag aften, men de unge på pladsen gik rundt med bare arme, ja nogle med bare maver, bemærker Allan Nielsen, der, når han kigger tilbage på de fire dages fest, forventer et resultat af de gode.

God omsætning

– Jeg vil ikke fremhæve noget frem for noget andet. Fredag var fantastisk for alle de unge, lørdag for de lidt mere modne og søndag prøver vi at henvende til børn og bedsteforældre, siger Allan Nielsen, der dog har bemærket en tilbagegang netop søndag, efter at man har droppet kræmmermarkedet, fordi det var svært at finde nogen, der ville stå for det. Overordnet set regner han medet godt resultat for jubilæumsfesten.

– Umiddelbart ser det ud til, at omsætningen ligger over de bedste år, men der er også en masse udgifter, siger han.

Det skyldes ikke, at der har været satset ekstra stort i anledning af jubilæet. – Det tør vi ikke, siger formanden.

– Vi havde lidt mere musik, ikke dyre kunstnere, men for 125 kroner i entré burde alle synes, det var ok, mener han. Og det tyder et fyldt telt og ditto plads på.

– Jeg fik lidt kritik for at have arrangeret to koncerter samtidig. Det betød, at dem, der stod bagerst i teltet blev generet af lyden fra pladsen. Vi har fået en hyggelig og intim plads, som fungerer fint, men man kan ikke have to store navne samtidig, konkluderer Henrik Kirk.

100 kroner for en dags leg

Børnebilletter kostede 100 kroner, og for det kunne børn op til 12 år lege i legelandet til de segnede, eller til legelandet lukkede klokken 20.

– Jeg tror på, at det er den bedste løsning for børnefamilier, de betaler ved indgangen og behøver ikke skulle af med ret meget mere. Der er selvfølgelig nogle unge, er savner tivoliet, men det er svært at få et tivoli, der vil give penge for at komme, og som vil komme med andet end boder med pølser og lignende, siger Allan Nielsen.

Del denne historie på: