Busrute 130/131: Hvad vil Henrik Kirk?

Vissenbjerg

Christopher AmmentorpØstergade 12, Vissenbjerg, 

Flemming Risskov Jørgensen, Søndersøvej 7,  Vissenbjerg,

Medlemmer af SF

Henrik Kirk gik til valg på, at han ville ”arbejde for, at der er noget at komme til Vissenbjerg efter, så den ikke ender som en spøgelsesby.” Han fortalte pressen, at han ”fik lyst til at stille op til byrådet, fordi han ikke synes, Assens Kommune gør nok for at trække tilflyttere til Vissenbjerg.”

Under valgkampen var han derfor heller ikke afvisende overfor, at ”Assens Kommune skal investere mere i offentlig transport til større byer i de omkringliggende kommuner.”

Men nu er der gennemført en markant nedskæring af busafgangene, der ikke ligefrem gør Vissenbjerg mere tiltrækkende for tilflyttere. Blandt de mange negative konsekvenser er det blevet sværere for en del pendlere at passe deres arbejde, hvis de fx har morgen- eller aftenvagter.

Derfor vil vi lige minde Henrik Kirk om, at han under valgkampen bl.a. lovede at han ville arbejde for at ”tiltrække de unge familier fra Odense, der har mulighed for at pendle til og fra arbejdet i evt. Odense.” Men på det seneste har han været påfaldende tavs om, hvordan han vil arbejde for at indfri sine valgløfter.

Vi vil derfor spørge Henrik Kirk om følgende:

Hvordan vil han konkret arbejde for, at byrådet lever op til kommuneplanens mål om “at sikre en velfungerende og hensigtsmæssig busbetjening for borgerne i Assens Kommune”?

Burde man ikke forvente, at Henrik Kirk ville forsøge at bruge sin politiske indflydelse til at få genoprettet de beskårne busafgange, når han var en af de første, der satte sit navn på underskriftsindsamlingen imod besparelserne?

Hvis Henrik Kirk ikke er åben overfor at lade et kommunalt tilskud til FynBus indgå i de kommende budgetforhandlinger, må han vel kunne fremlægge et alternativt løsningsforslag, så han kan leve op til sine valgløfter?

Del denne historie på: