Anna sagde nej tak til selfie med Mette F.: – der følte jeg mig lidt for lille

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Anna Falk fra Vissenbjerg snuppede chancen, da der kom et tilbud fra Sara Emil Baaring om at komme i praktik som folketingspolitiker. 

Til daglig går 14-årige Anna Falk i 8. a på Vissenbjerg Skole. I den forløbne uge har hun som resten af sin klasse været i erhvervspraktik og kunne lige så vel have valgt at komme i børnehave, ud som tømrer, som ejendomsmægler eller noget helt fjerde, som nogle af hendes klassekammerater havde valgt. Men da hendes samfundsfagslærer spurgte, om det ikke var noget for hende at få en uge på Christiansborg i hælene på det lokale folketingsmedlem Sara Emil Baaring, sprang hun til.

 – Det lød sindsygt spændende, og det var jo ikke sikkert, jeg ville få muligheden igen, og så er samfundsfag også et af mine yndlingsfag, siger Anna, da ugen er ved at være omme og hun er fyldt med indtryk fra gruppemøder, kaffeklubmøder, folketingssalen og hvor hun ellers nåede rundt.

På forhånd kendte hun kun Sara Emil Baaring som kunde hos bageren, hvor hun ekspederer, og så fra valgkampen, som hun også fulgte med i.

 – Jeg følger lidt med i politik, især når det er emner, der vedrører mig, fortæller Anna Falk. Derfor passede det også godt med, at Sara Emil Baaring er Socialdemokratiets folkeskoleordfører

Men i det hele taget har ugen gjort et kæmpe indtryk på Anna.

 – Det har simpelhen været så spændende. En af de sjoveste uger, jeg har haft længe, siger Anna, der både har været til gruppemøder i Socialdemokratiet og til samråd, hvor der var ministre til stede. Men bare det at færdes rundt på Christiansborg har også gjort indtryk.

Hun løb også ind i statsminister Mette Frederiksen.

 – Jeg sagde hej, og så spurgte hun, om jeg ville have et billede med hende. Men jeg sagde nej tak, der følte jeg mig lidt for lille, fortæller hun.

Det kan Sara Emil Baaring godt genkende fra sin første tid på Christiansborg, fortæller hun.

 – Det har været meget berigende at have Anna med og få input for eksempel vedrørende en ny karakterskala. Jeg har oplevet Anna som meget entusiastisk, fortæller Sara Emil Baaring, der håber at også andre elever fra Assens Kommunes skoler får lyst til at følge hende. Hun har sendt tilbuddet ud til samtlige skoler, fortæller hun.

 – Det giver mig noget, og jeg håber også, at jeg kan inspirere nogle til at gå den vej, og hvis man føler sig utryg ved at tage alene afsted, kan man også følges med en, siger hun.

Der er stort set ikke nogen steder, Anna ikke har fået lov at være med, men naturligvis har hun ikke lov til at referere fra møderne.

Annas uge på Christiansborg

Herunder har Anna Falk i korte dagbogsnotater beskrevet sin uge sammen med Socialdemokratiets folkeskole- og handikapordfører Sara Emil Baaring. Ud over ordførerskaberne har Sara Emil Baaring også plads i en lang række udvalg.

Mandag var jeg til en praktikantdag på Christiansborg, og jeg var på en rundvisning, og så fik vi to forskellige oplæg, det ene om service og administrationen, det andet om Folketinget, og hvad man laver der. Til det oplæg lavede vi en quiz, som jeg klarede mig rimeligt godt i.

Tirsdag var jeg sammen med Sara hele dagen. Jeg fik lov til at sidde med til hendes møder. Hun havde møde med formanden for Danske Døve og en, der gerne ville fortælle om PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning red.) Jeg var med til Socialdemokratiets lukkede gruppemøde og rundt på Christiansborg, hvor jeg så rum, som man normalt ikke ser. Og så var jeg med inde i folketingssalen, hvor jeg så salen oppe fra tilhørerpladserne. Sara var på talerstolen med et lovforslag om Folkeskolen.

Onsdag var jeg med til samråd med Børn- og Ungeudvalget og med ministeren, og jeg var med til  Socialdemokratiets Børn- og Ungeudvalgsmøde. Jeg var med til offentliggørelsen af temaet for den kommende læseraketten, hvor Sara var med til debat om Folkeskolen. Jeg var også med Sara i kaffeklub sammen med andre folketingsmedlemmer og ministre i Finansministeriet.

Torsdag var jeg med til samråd med Børn- og Ungeudvalget og ministeren. Jeg var med til tre møder, hvor folk kom udefra og fortalte til udvalget, og jeg var med på besøg i Nordens Hus og et møde i Socialudvalget.

Del denne historie på: