Akiyama Kyudo optager nye medlemmer

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Under Covid epidemien udvidede Vestfyn Aikikai sine aktiviteter med træning i en ny form for kampkunst kaldet Kyudo. Det foregår i en ny del af foreningen under navnet Akiyama Kyudo. Det skriver Jørgen Jakob Friis, Vestfyn Akikai i en pressemddelelse.

Kyudo er også kendt som japansk bueskydning, og det er en af de ældste og mest traditionsrige udgaver af japansk budo (kampkunst) med mange hundrede års historie. I Japan trænes Kyudo ofte af både unge og ældre sammen, da træningen kan tilpasses efter den enkeltes muligheder, evner og behov. Det er god fysisk og mental træning og derfor meget populært at træne som et lille åndehul midt i en travl hverdag. I Japan er desuden meget almindeligt at starte på Kyudo når man bliver pensioneret, fordi det ud over at være alsidig træning også traditionelt har fokus på socialt samvær og fællesskab. 

Akiyama Kyudo er den eneste klub i Danmark uden for København, og har derfor medlemmer fra både Fyn og Jylland. Den råder over udstyr, man kan låne i begyndelsen, og har flere instruktører som jævnligt tager på lejre og seminarer for at blive bedre til at undervise i denne traditionsrige form for kampkunst. 

Klubben optager to gange om året nye medlemmer, og efter at have gjort dette lige før sommerferien i år er man nu klar til igen at starte et begynderhold op. 

Hvis man har lyst at vide mere om dette, så kan man møde op til et særlige introduktionsforløb den 6. november klokken 19 i Vissenbjerg Idrætscenter, hal 2. Her vil man blive introduceret til de forskellige elementer i det at træne Kyudo, og hvis man har lyst at begynde til træning efter forløbet, kan man melde sig ind. Man skal være fyldt 15 år for at deltage. 

Der er mere information på klubbens hjemmeside www.akiyamakyudo.dk. Man kan også læse mere om kyudo på det danske forbunds hjemmeside www.kyudo.dk.

Tilmelding er obligatorisk og skal ske til klubbens forman på mail jjf@kyudo.dk eller telefon: 2392 8855

Del denne historie på: