500 til musikfestival i Vissenbjerg Skole

Vissenbjerg

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Assens Musikskole bød på symfonisk musik, sang og andre oplevelser lørdag 13. maj

Midt på formiddagen ankom de yngste festivalgæster, 1-5-årige, med deres forældre for at være med til MusikFrø-koncert.

  • MusikFrø er på én gang en figur og et musikforløb fra Assens Musikskole som stor-hitter i mange børnehaver i Assens Kommune. Rigtig mange børn kender efterhånden frøen og lærerne, som kører forløbene, fortæller Troels Aarøe Nissen, der er souschef i Assens Musikskole.

 I lørdags kunne de yngste gæster og deres forældre opleve MusikFrø i koncertform med god energi, hop, dans og ikke mindst et velspillende band.

Derefter var der sangværksted. Her fik gæsterne lejlighed til at mærke glæden ved at synge sammen – bl.a. flerstemmigt og med professionelt klaverakkompagnement. Det hitter for tiden at synge i musikskolens kor; og fællessang er blevet en tilbagevendende tradition, som musikskolen afholder under titlen ”Så Syng Da!”. Assens Sangkraftcenter og musikskolen samarbejder med en del af skolerne i Assens Kommune om et forløb i 1. og 2. klasse, som bl.a. vægter sangen.

Klokken 13 kunne var en fyldt multisal opleve det  80-mand store Phill Godd-orkester bestående af børnene i musikskolens Phil Good Orchestra flankeret af rutinerede musikskoleelever, -lærere og assistenter dirigeret af musikskoleleder Niels Thåstrup. ¨

  • Koncerten kulminerede i et storslået og smukt stykke musik, Yggdrasil. Her havde komponisten Andy J. Strange fået til opgave at skrive et værk ud fra de relativt få toner, børnene har lært. Det lykkedes over al forventning, og gæsterne – heriblandt en hel del stolte forældre – var vidne til et meget stemningsladet musikalsk øjeblik i 9 satser. En sats til hver verden i den nordiske mytologi, fortæller Troels Aarøe.

MusikFestivalen sluttede om eftermiddagen med hyggelig stemning og indslag med elevbands og åben scene. Undervejs kunne børn og voksne stoppe forbi ”kreationen”, en workshop hvor man på et kvarter kunne skabe musik helt uden forudsætninger.

Del denne historie på: