40 års jubilæum fejres med bobler og udstilling

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Vissenbjerg Lokalhistoriske forening fejrer lørdag 12. november, at det er 40 år siden, den blev stiftet. Det markeres med bobler og en lokalhistorisk fotoudstilling samt film i foreningens lokaler i Vissenbjerghus. Arrangementet varer fra klokken 10-13.

Jubilæet har givet John Jakobsen anledning til at gå godt 40 år tilbage i tiden til foråret 1980, da K. Buch Madsen, Asta Poulsen, Marie Ravn, Jens Bang, Ole Iversen, Henning Nielsen, Ole Hansen, Mogens Kjeldsen og Elise Andersen. Elise Andersen var også formand for Kulturudvalget i kommunen og blev formand for arkivgruppen.

Først blev de indsamlede materialer opbevaret i et lokale på Fuglevig Mejeri, siden i lærerboligen ved Gadsbølle Skole. Der blev indkøbt en båndoptager, så man kunne optage samtaler med ældre mennesker. Der blev også holdt en udstilling på biblioteket. 

I et referat kan man læse, at den forløb tilfredsstillende man at der “fremover skal tages utraditionelle midler i brug for at gøre opmærksom på lokalhistorisk arikiv.

I september 1981 havde arkivet endnu engang holdt flyttedag – nu til biblioteket.

Den stiftende generalforsamling for Vissenbjerg Lokalhistoriske Forening blev holdt på biblioteket 17. marts 1982. Den nyvalgte bestyrelse konstituerede sig med Elise Andersen som formand, Henning Nielsen som næstformand og Jens Bang som kasserer. I bestyrelsen sad desuden Marie Ravn, Asta Poulsen, J. O. Jensen og som kulturudvalgets repræsentant Grethe Aarup.

Man kunne nu blive medlem, arkivet fik fast åbningstid en gang om måneden, og der blev indkøbt fotoudstyr til affotografering af lånte materialer.

Med adresse på biblioteket lev arkivet en del af bibliotekets virksomhed og biblioteksleder Ole Hansen følgelig også arkivleder. 

Del denne historie på: