40 år som frisørmester

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

– Birgit var gerne fortsat, men sygdom skruer ned for farten

20. august fejrer frisør Birgit Lindstrøm 40 års jubilæum som selvstændig – og det sker med et vist vemod.

Huset er sat til salg, da sygdom har tvunget hende til at skrue ned for tempoet.

Telefonen ringer hos Salon Bomhuset i Vissenbjerg, da Folkebladet er på besøg. Det er Magnus’ mor, der vil bestille en tid til sin 16-årige søn, og det skal være hos Birgit. Og Magnus er ikke den eneste teenager, der er blevet klippet af Birgit Lindstrøm, siden han var lille, og som fortsat helst overlader sin lokker til hende.

20. august markerer Birgit Lindstrøm sit 40 års jubilæum i Salon Bomhuset, som hun åbnede i den ene ende af privatboligen som blot 22-årig. Dengang var der to stole og en vask, og det hændte, at kunder måtte sidde udenfor og vente. Siden blev salonen udvidet med 50 kvadratmeter, og der kom både svende og elever til.

Da der var rigtig meget fart på, havde Birgit Lindstrøm to-tre svende ansat, ligesom hun gennem årene har haft 17-18 elever.

– Jeg elsker at have elever. Det er dem jeg bliver inspireret af, siger hun, der også altid er taget på kurser et par gange om året.

Også hendes egen datter har stået i lære her og egentlig havde Birgit Lindstrøm håbet, at hun en dag ville overtage Bomhuset. Men hun driver i dag sin egen salon i Nyborg.

80’er krøller – nej tak

Selv stod hun i lære hos en herrefrisør i Odense. Måske det er derfor, hun har så godt et tag på drengene, at de foretrækker, at det er hende, der fører saksen?

Når man har været så mange år i faget, oplever man, som med tøjmoden, at forskellige tendenser vender tilbage.

 

– Det gentager sig selv. Noget vi lavede for 20 år siden, laver vi også i dag, det hedder bare noget andet – og helst noget engelsk. Krøller er ved at komme tilbage – store krøller – ikke de små afrokrøller, vi så i 80’erne, nævner Birgit Lindstrøm, dem brød hun sig ikke om.

Når hun hiver scrapbogen frem kan hun se tilbage på mange aktive år, hvor hun også deltog i lokale konfirmandarrangementer og modeopvisninger. I dag er kræfterne færre, og de sætter retningen for arbejdsdagen.

Fremskudt jubilæum

Egentlig er jubilæet først til november, men for Birgit Lindstrøm føles det rigtigst at holde det i et telt i haven frem for ude i byen, derfor er det lørdag 20. august, hun byder til reception.

Havde du spurgt Birgit Lindstrøm for otte år siden, hvor længe hun ville blive ved med at klippe, ville hun formodentlig have sagt: altid. Men den drøm satte sygdommen sclerose en stopper for for syv år siden. Hvor hun tidligere sagde til kunder, der ringede: Du kommer bare, så må hun nu erkende, at kræfterne er begrænsede. Ønskescenariet er derfor, at en anden overtager salonen, og at hun kan fortsætte med at klippe i det omfang, hun kan.

Del denne historie på: