Sur sur sur lille bi omkring

Vestfyn

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Vestfyns Biavlerforening holder begynderkursus i biavl 23. marts

Alle fortjener at opleve biernes verden helt tæt på, mener Vestfyns Biavlerforening. Netop nu kan man få et enestående indblik i en af naturens forunderlige indretninger – og som en biting få muligheen for at høste sin egen honning. Det sker når Vestfyns Biavlerforening den 23. marts kl. 19-21.30 inviterer til begynderkursus i biavl i Aarupskolen, Møllebakken 31 i Aarup. 

Har du tænkt over, hvordan et samfund med 50.000 bier kan arbejde sammen for et fælles bedste og hvordan de indbyrdes kan kommunikere med hinanden? Eller har du måske tænkt over, hvad bierne egentlig laver, når de bestøver blomster? Og hvordan finder bierne frem til blomsterne? Dette og meget mere kan du få svar på, når Vestfyns Biavlerforening afholder begynderkursus i biavl. 

På kurset får kursisterne indgående viden om biernes liv og deres betydning for bestøvningen af markernes, havernes og naturens blomstrende planter. Og så lærer kursisterne det praktiske arbejde med at passe en bifamilie.

– Det er en helt særlig oplevelse at passe en bifamilie og at følge dens liv og færden i løbet af året. Man bliver opmærksom på naturen på en helt anden måde. For eksempel lægger man i højere grad mærke til, hvilke planter der gror i nærheden af bistadet og så er man jo lige nødt til at studere blomsterne for at se, hvilke insekter som besøger den, siger Ole Grønbæk formand for Vestfyns Biavlerforening

Et kursus med indbygget praktik

Kurserne indledes med teoriaftner, der foregår på Aarupskolen. Her er emnerne biernes samfund, det nødvendige materiel til biavlen og honningbehandling. Når foråret har fået fat, er det tid til at rykke ud i skolebigården, som ligger på Nørregaard Økologi i Ørsbjerg. Her vil kursisterne få tilbud om at få en bifamilie, som de hen over sommeren lærer at passe i praksis og til slut tage med hjem. 

– Har du først fået bier i haven, så kan du roligt regne med, at intet er som før. For du vil uvilkårligt kigge til bierne for at se om de flyver eller om de har pollen med hjem, og hvilken farve har det pollen, som de henter hjem. Kommer du først i gang med biavl, så vil du finde ud af, at bierne er en uudtømmelig kilde til forundring, siger Ole Grønbæk. 

Yderligere information om kurset på vestfynsbiavlerforening.dk og hos Ole Grønbæk på tlf. 2145 6128. 

Del denne historie på: